Ennätysmäärä veteraaneja pelasi TUL100-petankkia

15.06.2019

TUL Veteraanien petankin mestaruuskisoissa saavutettiin ennätykselllinen osallistujamäärä veteraanitrippelissä, YT, 46 joukkuetta ja noin 143 pelaajaa.

Ensimmäisen kerran kisat olivat yksipäiväiset.

Aiempi ennätys oli Lappeenrannasta vuodelta 2015, 43 joukkuetta ja noin 136 pelajaa.

Naisten duppelissa joukkueita 16 eli noin 32 pelaajaa.

Naisten duppeliin osallistui joukkue Virosta. Heidät palkittiin osallistujamitalein.

Uhkean muhkeassa säässä, aurinkoa, tuulta, sadetta ja kastuvaa kaapua Leppävaaran urheilupuiston heikkakentällä pelatussa petankiturnauksessa vallitsi tutuksi tullut leppoisa hyvähehkinen tunnelma pienten sähläyksien saattelemana.

Miehet pelasivat 46 joukkueen kesken kaavion mukaan kahdeksessa lohkossa, joista kaksi parasta jatkoivat sijoitusta eteen / taaksenpäin.

Lohkojen kaksi parasta muodosti erät 1-16 ja voittajat A–cupiin häviäjät B-cupiin.

Lohkojen kolmoset jne cupit C ja D-

Naiset pelasivat alkulohkot  4 x 4 ja jatkoivat välierien voittojen kautta kohti finaaleja.

Aamuvarhain noin klo 10 pelit käynnistyivät ja iltahämärässä noin klo 21.27 pelit oli palkintoa jakoa vaille pelattu.

Palkintokorokkeelle oli mahdollista nousta joukkuetovereiden hianolla avustuksella noutamaan ansaitsemansa mitali ja ekologinen kanssi sisältöineen.

Salamoiden välkkyessä abloodien saattelemana kansa kiitti järjestäjiä ja hiljalleen liikkui kohti kotikulkimia.