Esittely: Joukkojen juhlan valosuunnittelija Petri Tuhkanen

27.05.2019

Petri Tuhkanen vastaa Joukkojen juhlan upeasta valosuunnittelusta.

Esittele itsesi. Kuka olet ja mitä teet?

Olen Petri Tuhkanen, helsinkiläinen valosuunnittelija.

Kerro taustastasi ja suhteestasi TUL:oon?

Ei varsinaisesti TUL-taustaa, mutta urheilijatausta on kuitenkin vahva. Etenkin lentopallon parissa tuli nuoruus vietettyä.

Kuvaile omaa osuuttasi Joukkojen juhlassa?

Joukkojen Juhla on projektina ollut molnella tapaa haastava, mutta kuitenkin positiivisessa mielessä. On mielenkiintoista ammentaa omasta teatteritaustasta asioita ja elementtejä tämän tyyppisen juhlallisen tapahtuman valosuunnitteluun. Mittakaavaltaa valtava tapahtuma on monien palasien summa ja niiden yhteensovittaminen suurin haaste etenkin koreografeille. Juhlan kokonaisdramaturgia on ollut keskiössä työskentelyssämme ja se on minulle oleellisinta tämän tyyppisen esityksen kanssa muutenkin. On ollut ilo päästä mukaan tähän projektiin.

Miksi Joukkojen juhlaa kannattaa tulla katsomaan?

Tietenkin kannattaa tulla paikalle sen takia, että tälläistä juhlaa ei ole nähty Suomessa aikaisemmin. Isot joukkokoreografiset juhlat on totuttu näkemään stadioneilla ulkona. Nyt tuomme sisälle tämän konseptin ja kuorrutamme sen visuaalisesti näyttäväksi kokonaisuudeksi. Odotan itse sitä kun valot sammuvat ja esityksen taika pääsee valloilleen. Se tulee varmasti olemaan kaikille kokijoille unohtumaton kokemus.

 

Kuva: Marek Sabogal