Harrasteliiga päätökseen

30.09.2021

Harrasteliigan jalkapallon pelitilanne, jossa pallo on pompannut puolustajien yli.

Turnauspäivä käynnistyi SJK:n edustusjoukkueen viimeistelyharjoituksella ennen elintärkeää Lahti peliä. Harjoitukset näyttivät hyviltä ja valmentaja Jani Honsu Honkavaara sai joukkueesta irti sen mitä halusikin ja joukkue marssi komiasti mitalipeleihin. Siitä oli helppo jatkaa kahdella lämmittelypelillä, jossa kohtasivat Sisun ja IK:n P-11 joukkueet, sekä Sisun P13/14 joukkueiden pelaajat että vanhemmat. Ilmassa oli aamusta alkaen suurta urheilujuhlan tuntua.

Itse turnaus käynnistyi P-12 ikäryhmän Sisu–Ponnistus ja Ryhti–SoPS -otteluilla.

– Kyllä on kiva seurata tasaista taistelua, palloliiton läntisen alueen seurakehittäjä Outi Järvelä totesi osuvasti.

Hän saapui paikalla seuraamaan, miten tällainen toimintamalli toimii. Hän piti näkemästään. Samaa mieltä oli Raimo Sarajärvi, joka piipahti kisakanttiinissa vaihtamassa kuulumiset TUL:n seurapalvelupäällikkö Ilpo Laurilan kanssa.

Kesän aikana pelattiin harrasteliigassa kaikkiaan kaksitoista turnausta ympäri maakuntaa. Turnaus läpi vietiin kolmessa ikäryhmässä. Harrasteliigan tärkein tehtävä on tarjota elämyksiä, kokemuksia, onnistumisia ja tunteita kauden aikana. Siinä joukkueet ovat onnistuneet yhdessä valmentajien kanssa erinomaisesti. Hivenen korona vaikutti välillä tapahtumiin, mutta pääasiallisesti tapahtumat saatiin vietyä läpi kokonaisuudessaan.

Legendan nimmarit pallossa

Palkintojen jaossa pelaajia odotti yllätys. Mitalien lisäksi joukkueista palkittiin harrasteliigapelurit ikäryhmittäin. Jokaisella nimetyllä oli mahdollisuus saada itselleen Sami Hyypiän nimikirjoituksella varustettu Select-jalkapallo. Onnettarina saivat toimia silmiin osuvin nuorin palkintojen jakoa seurannut lapsi. Tämän jälkeen on helppo todeta – legenda elää.

Harrasteliigan tulevaisuus näyttää hyvältä. Pohjanmaan alueella toiminta siirtyy ympärivuotiseksi. Luvassa on useampia ikäryhmiä ja entistä mielenkiintoisempia kilpailuja matalan kynnyksen periaatteella. Katsotaan saisiko tähän jollain tavalla mukaan harrastamisen Suomen mallia tai harrasteliiga-leirejä. Aika näyttää aprikoivat piirin puheenjohtaja Ari Tuurinmäki ja toiminnanjohtaja Jarkko Tenkula. Lupaavaa on se, että yleisin palaute oli toive harrasteliigan jatkamisesta ja sen tärkeydestä.

Teksti ja kuvat:
Jarkko Tenkula