Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagalleriaan neljä henkilöä

14.10.2021

Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagalleriaan on nimetty 4 henkilöä. Henkilöt seisovat kuvassa.


Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagalleriaan on vuoden 2021 osalta nimetty neljä henkilöä. Päätökset on tehnyt Varkauden Urheiluseurat ry:n hallitus. Palkitsemiset ja kukitukset suoritettiin koronapandemian vuoksi pienimuotoisessa kahvitilaisuudessa keskiviikkona 13.10.2021.

Kunniagalleriaan on nimetty numerolla 25. Matti Venäläinen, joka on palkittu vuonna 1966 pesäpallon lyöjäkuninkaana. Toinen galleriaan nimetty myös Puurtilan Kisa-Poikia edustanut pesäpalloilija Heikki Kilpeläinen palkittiin vuoden 1966 mestaruussarjan lukkarina. Edesmenneiden pesismiesten puolesta palkitsemisten vastaanotot suorittivat omaiset.

Jääkiekkotuomarina kansallisella ja myös kansainvälisellä tasolla loistanut Kari ”Kippari” Nieminen pokkasi palkitsemistilaisuudessa kunniagallerian taulun nro 27. Pitkään Varkauden Jääkiekkotuomarit ry:n puheenjohtajana toiminut Nieminen on palkittu ottelukauden 1993-1994 jääkiekon SM-liigan parhaana tuomarina.

Hyvin laaja-alaisesti suomalaista ja varkautelaista liikunta- ja urheilutoimintaa tutkinut yleisurheilutaustan omaava Varkauden Tarmon kasvatti, liikuntasosiologian professori Hannu Itkonen on nimetty Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagalleriaan numerolla 28.

Lisätietoja:
Varkauden Urheiluseurat ry
Hannu Kiminkinen, puheenjohtaja
puh. 0500 279 926
hannu.kiminkinen@co.inet.fi