Hyvää oloa liikunnalla

Hyvän olon päivillä sauvakävelijät ovat asettuneet riviin hiekkatielle kuvaa varten. Joukku iloisi tuulipuvuissa olevia ihmisiä.

TUL:n veteraanijaosto ja aikuisten harrasteliikunnan valiokunta yhdistivät voimavaransa ja järjestivät yhteiset veteraanien ja harrasteliikkujien Hyvän olon päivät Eläkkeensaajien Keskusliiton Rajaniemen lomakeskuksessa Virroilla 3.–5.9. Idea yhteisestä tapahtumasta kuten myös paikka osoittautui kaikin puolin toimivaksi.

Ohjelma sisälsi runsaasti ulkoliikuntaa, jota ei syksyn koleus ja pienet sateetkaan häirinneet. Ja kyllä aurinkokin ajoittain näyttäytyi. Osallistujat olivat aktiivisesti mukana venyttelemässä, sauvakävelylenkillä, rastipolulla ja ulkobocciassa, joka oli monille uusi, koukuttava tuttavuus. Rantasauna tarjosi hyvät löylyt ja niiden lomassa oli mahdollisuus pulahtaa Siekkisjärven 14 asteiseen veteen. Sisätiloissa mm. tuolijumpattiin ja käytiin joukkueitten välinen jännittävä hernepussin heittokisa. Mielenkiintoinen oli myös urheiluhieroja Tuomas Liikalan luento lihaskuntoharjoittelusta ja ravitsemuksesta.

Iltaohjelmasta kuten monen muunkin ohjelman vetämisestä huolehti energinen Vaitisen pariskunta, Sirpa ja Oskari. He viihdyttivät live-musiikilla, leikeillä ja erilaisilla tarinoilla ja tahdittivat soittaen ja laulaen tanssihaluisia.

– Aivan ihanaa. Ohjelma antaa niin paljon kuin jokainen voi ottaa vastaan, hehkutti Lamminpään Korven Kirsti Kulmala.

– Paikkakin on aivan ihana, sopivasti maalaisromanttinen, eikä sitä ole pilattu liian nykyaikaiseksi. Olin nyt toista kertaa mukana tämänkaltaisessa tilaisuudessa, kertoi koko elämänsä aktiivisesti liikuntaa harrastanut Kirsti. Ja olihan hänen myös kehaistava, että bocciassa hänen joukkueensa ”me punaiset” voittivat kaikki pelit.

Tyytyväisinä viikonloppuun olivat osanottajien lisäksi myös molempien järjestäjätahojen vastuuhenkilöt Kimmo Kamppila ja Johanna Nekkonen. Kimmo kertoi, että Rajaniemi valikoitui paikaksi usean vaihtoehdon joukosta sijaintinsa ja kustannustensa takia.

– Tavoitteena oli löytää tapahtumalle sopiva paikka keskisestä Suomesta ja kyllä Rajaniemi oli tähän nappi valinta, Kimmo kommentoi tapahtumapaikkaa.

Johanna puolestaan totesi, että mukavaa, kun kaikki osallistujat olivat hyvillä mielin, viikonloppu oli nimensä mukainen eli loi hyvää oloa. Molemmat olivat myös tyytyväisiä siihen, että nyt ensi kertaa saatiin toteutettua yhteinen tapahtuma ja koronakurimuksesta huolimatta paikalle yhteensä 37 osallistujaa useasta TUL:n seurasta. He kertoivat uskovansa, että jatkoa seuraa ensi syksynä.

Teksti ja kuvat:
Irja Appelroth

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *