Yhteistyötä ja seurapalveluja

13.09.2021

Viisi voimistelijatyttöä rivissä mitalit kaulassa.

Tunnelma Hangon urheilutalolla oli juhlallinen ja odotettu. Tytöt olivat kilpailuasuissaan ja seuran puheenjohtaja Raili Peni ja Tiina-Ira Huttunen keskittyivät vieraiden kestitsemiseen. Mitalien jaon lomassa rentous valtasi aulan ja puheen sorina täytti hiljaisuuden. Ajatusten vaihtoa, yhteistyön kehittämistä ja suunnittelua, sekä kokemusten jakamista – siitä on hyvä seuratapaaminen tehty – ihmisten välisestä kohtaamisesta. Erilaisten kaupunkien, erilaiset seurat löysivät yllättävän paljon yhteistä pintaa lyhyen keskustelun aikana. Ilmaan nousivat mm. yhteisleiritykset ja kilpailujen järjestämisessä tarjottava apu ja tuki.

Mukkulan Riento on uusivanha näky painimolskilla. Seuran painin uudelleen tuleminen tapahtui Vapun aattona MuRin ensimmäisissä harjoituksissa ulkona , koleassa kevätsäässä. Painin siirtyminen Riennon riveihin mahdollistui yllättäen, kun valmentaja Tapio Lattu vapautettiin aikaisemman seuran palveluksesta. Lähes koko kisaryhmä halusi ehdottomasti jatkaa harjoittelua tutun valmentajan alaisuudessa.

Nuorille painijoille piti löytää nopeasti uusi seura taustalle harrastuksen jatkamiseksi. Tästä alkoi prosessi, joka vietiin maaliin muutamassa päivässä. Asiat etenivät vauhdilla ja Riennon puheenjohtajan Jarmo Talvitien avittamana nuorten painiryhmä pääsi jatkamaan harrastusta uuden seuran ja tutun valmentajan alaisuudessa. Uuden seuran etsinnässä saatiin tukea ja apua TUL:n organisaatiosta kokeneilta seuratoimijoilta. Piirien toiminnanjohtajilla on hyvä mahdollisuus auttaa, tukea ja ohjata tällaisissa tilanteissa seuratoimijoita.

Seuroista ja niiden toimijoista koostuva verkosto auttaa monen asian hoidossa. Samaa koskee työntekijöistä koostuvaa verkostoa. Mitä tiheämpi verkko, sen parempi mahdollisuus saada apua. Mukkulan Riennon nuoret painijat saivat leiritysapua TUL:n Pohjanmaan piirin ja Seinäjoen Sisun toimihenkilöiltä nuorten SM-kisojen yhteydessä Kuortaneella. Riennon pojat pääsivät nauttimaan todellisista leiri- ja retkiolosuhteista tähtien valaistaessa taivasta ja joutsenten rääkyessä järvellä. Poikien taustaryhmän sanoin: ”on tärkeämpiäkin asioita kuin menestyminen ja nyt me ollaan sellaisen äärellä!”

Teksti: Jarkko Tenkula
Kuva: Tiina-Ira Huttunen