Hyvän olon päivät saivat iloiseksi

22.09.2022

Viikonlopun liikuntaohjelmaan kuului sauvakävelyä, rivitanssia, sisäbocciaa ja kehonhuoltoa. Päivittäinen, ajoittain rankkakin vesisade ei toimintaa haitannut, sillä Rajaniemen tilat mahdollistivat ohjelman toteuttamisen tarvittaessa myös sisätiloissa. Niinpä esimerkiksi olympialaisten tapahtumapaikaksi valikoitui viereisen Siekkisjärven mukaan nimetty sali. Olympialaiset koostuivat 3-ottelusta, jonka lajeina olivat bocciapallojen, ketjujen ja hernepussien tarkkuusheitot. Lopuksi oli vielä erillisenä kisana tulitikun pituusheitto, jossa voittaja Noormarkun Koiton Timo Mansikka teki vielä vahvistamattomien tietojen mukaan Rajaniemen ennätyksen.

Asiapuolella perehdyttiin sienitietouteen, ja muutamat onnistuivat löytämäänkin sieniä lähimaastosta. Iltaisin kokoonnuttiin Siekkisaliin, jonne viimevuotiseen tapaan Oskari ja Sirpa Vaitinen olivat koostaneet monipuolisen ohjelmasetin. He viihdyttivät live-musiikilla, leikeillä, visailuilla ja erilaisilla tarinoilla sekä tahdittivat soittaen ja laulaen tanssihaluisia. Bingoakin ehdittiin pelata pari kierrosta ja onnelliset voittajat saivat suklaata ja kahvia kotiin viemisiksi.

Viime vuoden tapaan tämänkin vuoden tapahtuma oli TUL:n Aikuiskuisliikuntavaliokunnan ja Veteraanijaoston yhteisesti toteuttama. Konsepti on osoittautunut hyvin toimivaksi, joten sitä jatketaan taas ensi vuoden syyskuussa. Paikka päätetään myöhemmin tarjousten perusteella.

Mukavan kotoisa paikka, hyvää ruokaa ja sopivasti ohjelmaa, oli monen osallistujan mielipide. Samoilla linjoilla olivat TUL:ssa järjestelyistä vastanneet Johanna Nekkonen ja Kimmo Kamppila:  – Kotoisuutta ja me-henkeä toi se, että saimme käyttöömme koko lomakeskuksen ja olemme tyytyväisiä, että viimevuoteen verrattuna myös osallistujamäärä lisääntyi jonkin verran. Nyt meitä oli paikalla 42 eri puolilta Suomea aina Kemistä saakka.

Teksti ja kuvat:
Irja Appelroth