Kyvyt esiin -kilpailussa miteltiin auringon paistaeussa

12.09.2022

Tuloksista kannattaa nostaa muutamia esille. Suonenjoen Vasaman Tomi Iivanainen heitti P13-sarjan keihästä 39,50 metriä. P12v keihäässä Marlo Tuhkanen Pyhäsalmen Urheilijoista kiskaisi 37,59.

Elina Rönkkö Varpaisjärven Vire oli päivän kovimpien tuloksien tekijä T14-sarjassa, johon tuli kovat voittotulokset 100m 13,97 sekuntia ja kolmiloikka 9,63 metriä.

Joroisten Urheilijoista mestaruuksia ottivat T15-sarjan Hanna Naumanen 800m ajalla 2.54,72, T10-sarjassa Aava Kärkkäinen juoksi 60 metrin mestaruuden ajalla 9,73

Tytöt 13-sarja oli päivän kovatasoisin. Keiteleen Nujun nuoret ottivat kovilla tuloksilla sarjavoittoja, Venla Siekkinen kuula 9,35, Inka Kuningas 600 metriä aikaan 1.52,41, Iisalmen Visan Emma Kainulainen hyppäsi 3-loikkaa 9,60 ja Vesannon Urheilijoiden Maisa Shafai pomppasi korkeutta 1,35 metriä.

Leppävirran Urheilijoiden Onni Holopainen teki omia ennätyksiään P11-sarjassa, Korkeus 1,05, 600m meni aikaan 2,10,90 ja 60 metrin aika oli 10,22.

T9-sarjassa LepULle toi mestaruuden Aino Holopainen kuulassa tuloksella 4,90. Keihäs toi hopeasijan.

Aivan pienetkin pääsivät kokeilemaan kisailemista. LepU:n Silja Mikander oli kultamitalin voittaja T3v-sarjassa 40 metrillä ja pituudessa.

Ensimmäisenä päivänä oli paljon poisjääntiä, tautiaalto tuntuun jylläävän monissa paikoissa. Noin 60 kilpailijaa teki reilut 100 tulosta.

Toinen kisapäivä

Toisena kisapäivänä tulostaso oli hyvä, kuten edellisenäkin päivänä. Ainut harmi oli runsaat poisjäännit, tautiaalto oli monilla paikkakunnilla. Kisat saatiin kuitenkin pitää kauniissa syyssäässä.

Toisena päivänä kisojen menestynein urheilija oli Keiteleen Nujun Venla Siekkinen, joka teki T13-sarjaan hyvät voittotulokset. Siekkinen juoksi 200 metriä aikaan 29,87, ja hyppäsi pituutta tuloksella 4,34.

P13-sarjan Niko Sutinen Siilinjärveltä teki hyvät tulokset moukari lensi 42,34 ja kiekko 38,20.

Joroisten Urheilijoiden Aava Kärkkäinen oli kolmoismestari toisena päivän T 10-sarjassa, pituuden tulos oli 352. Kärkkäinen juoksi 150 metriä meni aikaan 24,50 ja 600 metriä aika oli  2.08,98. Heinävden Yleisurheilijoiden Sofia Nummi voitti T11-sarjan kiekon tuloksella 19,75.

Isäntäseura Leppävirran Urheilijat nappasivat kisoista 22 mitalia ja mikä kaikista mukavinta , mitalit tulivat omilla ennätys tuloksilla T12 sarjan Aino Vehviläinen heitti moukatriennätyksensä 21,28 ja kiekossa tuli hopeaa. Aino Holopainen otti toisena päivänä kuusi mitalia, kiekon mestaruus tulos oli oman ennätys 14,30.

Onni Holopainen urakoi toden teolla. Holopainen nappasi sunnuntaina mestaruuksia pituudesta tuloksella 3,39 metriä, 1500 metrin matkalta ajalla 6,17,09 ja 150 metrin matkalta ajalla 25,25.

Polvijärven Vauhti oli Leppävirralla noin 30 hengen joukkueella mukana, josta yhdistettynä leirinomainen viikonloppu vanhempien kanssa. Voitto Parikka on tuonut kisailijoita Leppävirralla parikymmenen vuoden ajan. – Nyt huilamaan Jorkki ja keskittymään ensi vuoden kisoihin, Parikka huikkasi pois lähtiessä.

Leppävirran Urheilijat on kisat järjestänyt noin 30 kertaa peräkkäin, jotka on melkoinen ponnistus seuralta, vaikka tänä vuotena jäätiinkin osallistujamääristä aikaisempiin vuosiin.