Hyväntuulen hiihdot Joroisissa

04.04.2022

Päämatkan 5 km nopeiden selvitti T14-sarjan Rantasalmelaisen Isla Mähösen aika oli 12,42. Elämänsä kuntoon päässyt Joroisten Endurance Clupia edustava Arto Kainulainen saapui maaliin samalla ajalla Mähösen kanssa.

Juvan Urheilijoiden  T16-sarjan voittaja Silja Himanen sai ajan 13,30. M70-sarjan vapaan tyylin 4 km voitti Pieksämäen Veikkojen Seppo Väisänen ajalla 9,29. Väisänen on tämän talven lumilta ottanut ikäluokkansa SM-hopeaa ja -pronssia. Toiseksi hiihti Rantasalmen Urheilijoiden Paavo Pajunen 9,56 ajalla, kun LepU:n Teuvo Juutilainen otti pronssia ajalla 9,57. M70 sarjan perinteisen tyylin kisan voitti Pieksämäen Veikkojen Pentti Minkkinen ajalla 11,09. Toinen oli Siilinjärven Hiihtoseuran Juhani Rissanen, ajalla 11,46. Kolmannen sijan vei Ransalmen Ilmari Laitinen ajalla 13,30.

M60-sarjan mestari  4 km perinteisellä tyylillä oli Mäntylahden Vedon Hannu Kuosmanen ajalla 12,14.
M65-sarjan voitti Leppävirran Virin Markku Tuhkanen ajalla 13,17, neljän kilometrinn perinteisllä matkalla.

Kisojen vanhin osallistuja LepU:n Tapani Laine sujutteli 2 km perinteisellä aikaan  7,39. Ensi vuonna Laine kertoi vaihtavansa 85-vuotiaiden sarjaan.

Lasten sarjoissa Juvan Urheilijoiden T10-sarjalainen Veera Auvinen pisteli 4 km aikaan 12,04. Joroisten Urheilijoista mestareiksi hiihtivät P13-sarjassa 2 km matkalla Lenni Natunen ajalla 5,19, P11-sarjassa Iivo Räisänen hiihti 3 km, ajalla 9,23. T9-sarjan Heta Räisänen hiihti 2 km ajalla 6,03. Silja Natunen T8-sarjassa pisteli 2 km aikaan 7,06.

Aivan pienet lapset kiersivät 300 metriä. T5-sarjassa oli mukana kolme hiihtäjää, nopein oli Valma Natunen ajalla 2,06, toinen oli Henna Räisänen ajalla 2,14 ja kolmas Ilona Sutinen ajalla 6,25. Ja päivän sitkein hiihtäjä oli Hertta Lappi, 4-vuotiaiden sarjassa ajalla 14,10.

Joroisten ladut ja hiihtobaanat saivat runsaasti kehuja hiihtäjiltä. Toiveissa oli, että hiihtokausi saisi jatkoa aina pääsiäiseen asti. Jos latuja pidetään kunnossa ja sää sallii, mikäs siinä lupasi LepU:n puolesta Jorma Rajakannas.

Aprillihiihdot ja avoimet TUL Järvi- Suomen mestaruushiihdot Joroinen 1.4.2022.
Tulokset:
5 km v M60: 1) Arto Kainulainen Endurance Clup Joroinen 12,42
5 kmv N16: 1) Silja Himanen JuvU 13,30
5 kmv T14: 1) Isla Mähönen Rantasalmi 12,42.
4 km p M60: 1) Hannu Kuosmanen MänVe 12,14
4 km p M65: 1) Markku Tuhkanen LeVi 13,17
4 km p M70: 1) Pentti Minkkinen PiVe 11,09, 2) Juhani Rissanen SiiHS 11,46, 3) Ilmari Laitinen RU 13,30.
4 km v M70: 1) Seppo Väisänen PiVe 9,29, 2) Paavo Pajunen RU 9,56, 3) Teuvo Juutilainen LepU 9,57, 4) Asko Happonen KuHi 10,13.
2 km p M80: 1) Tapani Laine LepU 7,39.
3 km v P11: 1) Iivo Räisänen JoU 9,23.
2 km v P13: 1) Lenni Natunen JoU 5,19.
2 km v T9: 1) Heta Räisänen JoU 6,03
4 km v T10: 1) Veera Auvinen RU 12,04
2 km v T8: 1) Silja Natunen JoU 7,06.
0,3 km p T5: 1) Valma Hatunen JoU 2,06, 2) Henna Räisänen JoU 2,14, 3) Ilona Sutinen Varkaus 6,25
0,3 km p T4: 1) Hertta Lappi Varkaus 14,10.