Koreografiesittelyt: Mimmi Marjamaa

02.04.2019

Mimmi Marjamaa vastaa VI Kohti seuraavaa vuosisataa -kohtauksen nuorten ohjelman koreografiasta.

Esittele itsesi. Kuka olet ja mitä teet?

Olen Mimmi Marjamaa, kotoisin Kokkolasta ja nykyään oululainen. Kävin 5-vuotiaana ensimmäisellä tanssitunnilla Haapajärvellä ja tunnin jälkeen ilmoitin vanhemmilleni, että isona minusta tulee tanssinopettaja. Monien eri reittien kautta päädyin Oulun ammattikorkeakouluun opiskelemaan tanssinopettajaksi ja valmistumisen jälkeen toiminut päätoimisesti tanssinopettajana. Päälajeiksi ovat muodostuneet show-, jazz- ja nykytanssi. Kokemusta löytyy myös street lajeista, lattareista ja caribialaisista lajeista. Olen tehnyt myös tanssijan töitä ja toiminut myös koreografina.

Kerro taustastasi ja suhteestasi TUL:oon?

TUL:n toiminta tuli tutuksi asuessani Kokkolassa ja toimiessani tanssinohjaajana Kokkolan Jymyssä. Kävimme TUL:n tapahtumissa ryhmieni kanssa, kouluttauduin koulutuksissa ja liittojuhlatkin tulivat tutuiksi. Siitä saakka olen ollut tekemisissä TUL:n kanssa välillä enemmän ja välillä vähemmän. Viisi vuotta sitten etsittiin koreografia Seinäjoen liittojuhlille, hain mukaan ja tein Seinäjoen liittojuhlille nuorten koreografian. Tähän 100-vuotisliittojuhliin liittyen minuun otettiin yhteyttä ja hetken pohdinnan jälkeen päätin lähteä mukaan uudestaan.

Kuvaile omaa koreografiosuuttasi?

100-vuotisliittojuhlille teen jälleen nuorten koreografian. Koreografian lähtökohtana on toiminut musiikki ja siitä herännyt inspiraatio. Ohjelma koostuu kahdesta osiosta, joilla tahdoin tuoda esille nuorten monipuolisuutta. Nuoristamme on moneen ja antaa heille myös tilaa löytää itse oma tiensä. Koska opettaja olen luonnostani aina ollut, tahdoin rakentaa koreografian myös niin, että se haastaisi sopivasti nuoria ja että myös vastuuohjaajat saisivat mahdollisesti omille tunneilleen uutta liikemateriaalia.

Miksi Joukkojen juhlaa kannattaa tulla katsomaan?

Joukkojen juhla tulee olemaan upea läpileikkaus niin TUL:n toiminnasta ja historiasta. Helsingin jäähalli tilana mahdollistaa ihan uudenlaisen tarttumapinnan visuaalisuuteen, sillä valoilla leikittely mahdollistuu. Joukkojen juhlalla on tällä kertaa myös ohjaajat, jotka pitävät kokonaisuutta käsissään, joten koko juhla tulee olemaan suuri ehjä kokonaisuus, joka varmasti sykähdyttää.

Kuva: Jouni Jussila