Lentopallon liittojoukkueilla huippureissu Tarton turnauksessa

22.05.2018

TUL:n edustus Tartossa oli todella vahvaa. Joukkueet koottiin sekä A- ja C-tyttöjen että C-poikien sarjoihin. Lisäksi matkaan lähti tuomariksi entinen liittojoukkuepelaaja Martta Lindström ja C-tyttöjen joukkueenjohtajaksi vuosi sitten A-tyttöjen kapteenina toiminut Emilia Valkeejärvi. Nuoret lunastivatkin esimerkillisellä toiminnallaan paikkansa taustajoukoissa.

A-tytöt sijoittuivat omassa sarjassaan viidenneksi eli viimeiseksi. Kovasta taistelusta huolimatta peleistä irtosi vain yksi erävoitto, mutta se ei pelaajien mieliä latistanut. Turnauksen jälkeisessä haastattelussa joukkueessa pelanneet Elina Toimela ja Inka Yläkangas kommentoivat matkaa ”aivan uskomattomaksi”, vaikka pelit olisivat voineet mennä paremminkin. Loppua kohti suunta oli kuitenkin ylöspäin.

”Liittojoukkueet osallistuvat koviin kansainvälisiin turnauksiin”, kertoo joukkuetta valmentanut  Sakari Vuori.

C-tyttöjen sijoitus turnauksessa oli neljäs. Mitali ei ollut kaukana, sillä pelit olivat tasaisia ja sarjaan mahtuikin useita 1-2-tulokseen päättyneitä otteluita. Valmentaja Petri Saari oli joukkueen suorituksiin tyytyväinen.

”Tytöt ovat kehittyneet viime aikoina hurjasti eteenpäin, ja turnauksessa jokainen pelasi jopa yli oman tason. Tällaiset pelit kehittävät todella paljon. Joukkue oli muutenkin hieno ryhmä, ja ilman joukkueenjohtajaa emme olisi näin hyvin reissulla pärjänneet”, Saari pohtii.

C-poikien joukkue pelasi hyvän turnauksen sijoittuen lopulta kolmanneksi. Ykkös- ja kakkossijoille päätyneet SK Duon ykkösjoukkue ja Pihkovan joukkue Venäjältä olivat kovempia, mutta pojat haastoivat molemmat pelaamaan tosissaan ja nappasivat SK Duolta jopa erävoiton.

”Huippureissu! Pojat kasvoivat hienoksi joukkueeksi matkan aikana, ja varmasti kaikille jäi mukavia muistoja käteen pronssimitalien lisäksi. Mieli olisi tehnyt laittaa vaikka kaikki kentälle yhtä aikaa jos säännöt sen sallisivat, niin hieno tämä joukkue oli”,  joukkueen valmentaja Valtteri Jääskeläinen toteaa.

Liittojoukkuetoiminta on aktiivista myös kesällä

Liittojoukkuetoiminta ei jää kesäksi lepäilemään laakereillaan, vaan jo parin viikon kuluttua 2002 syntyneet tytöt matkaavat Starogard Gdanskiin Puolaan turnaukseen. Valmentajaksi lähtevä Petri Saari on kehunut turnausta todella kovatasoiseksi ja mukana on joukkueita useammasta maasta, joten hieno matka on varmasti tulossa.

Heinäkuun loppupuolella liitto järjestää perinteisen NUK-leirin jo 54. kertaa. Viiden päivän leiri kokoaa nuoria lentopalloilijoita ympäri Suomea Kisakeskukseen, ja leiriltä valitaan pelaajat elokuiseen Vörun urheilukoulun järjestämään turnaukseen.

Seuraa liittojoukkuetoimintaa Facebookissa ja Instagramissa.

Teksti: TUL:n lentopallojaosto
Kuvat: Kirsi Lehti