Petankkin seuraottelu pelattiin Havukoskella aurinkoisessa säässä

21.05.2018

Petankki eli kansainväliseltä nimeltään ”Petanque” on kuulapeli, jota pelataan kaikkialla maailmassa. Nykyisen muotonsa Petankki sai vasta vuonna 1910, mutta sen juuret ulottuvat tuhansien vuosien taakse Egyptin esidynastisella ajalle.

Leppävaaran Sisun Harri Rinne huolehti, että kentät olivat oikean mittaiset, toi mukanaan heittorenkaat sekä huolehti seuraottelun turnauspöytäkirjoista että tulosten yhteenvedosta ja tilastoinnista.

Seurojen pelaajat ovat innokkaita ja petankkiotteluille omistautuneita. He saapuivat paikalle hyvissä ajoin. Yhteissopimuksella pelattiin viidellä joukkueella LeSi (Leppävaaran Sisu) vastaan yhdistetty ReRa-Korson Kaiku. LeSillä oli kaksi pelaajaa joukkueissa ja ReRa-Korson Kaiulla oli kolme pelaajaa joukkueissa.

Ensimmäisen pelikierroksen voitot menivät ReKo 1–4 LeSi, toisen pelikierroksen voitot ReKo 0–5 Lesi, kolmannen pelikierroksen voitot ReKo 3–2 Lesi, neljännen pelikierroksen voitot ReKo 1–4 Lesi ja viidennen pelikierroksen voitot ReKo 1–4 Lesi. Yhteistuloksena Rekolan Raikas-Korson Kaiku 6–19 LeSi.

LeSille seuraottelun voitto oli historiallinen eli ensimmäinen. Harri Rinne kertoi, että häviöt on aikaisemmin koettu Kotkassa, Karkkilassa, Matinkylässä ja Rekolan Raikas-Korson Kaiulle vuosi sitten.

Kiertopalkinto siirtyi nyt LeSin haltuun ja vuoden päästä siitä taistellaan Korsossa.

Päivä oli aurinkoinen ja kenttä hyvässä kunnossa. Koska kenttä oli kuiva, niin pöly vaatteissa ja kengissä lisääntyi iltaa kohden, mutta se kuuluu petankkin tunnelmaan. ReRa oli järjestänyt pienen buffetin kentän reunalle ja ruokailemassa käytiin Pelargonia-ravintolassa Marjatta-Säätiön tiloissa.

Teksti ja kuvat: Paula Kaunismäki