Turun Uimareiden naisten edustusjoukkue finaaleihin

02.05.2018

Naisten SM-runkosarjan selvästi vienyt turkulaisjoukkue ei antanut Kuhille mahdollisuutta yllättää semifinaaleissa. Perjantaina ensimmäinen ottelu meni TU:lle lukemin 20-10 ja lauantaina loppulukemat olivat 17-8. Ensimmäinen peli ei selvistä lukemista huolimatta tyydyttänyt valmentaja Mika Wikströmiä, mutta lauantaina parannettiin peliä huomattavasti. Wikströmin mukaan molemmilla pelin osa-alueilla, puolustuksessa ja hyökkäyksessä, mentiin aimo annos eteenpäin nimenomaan joukkueena pelaamisessa. Kaveria autettiin tarvittaessa eikä keskitytty vain omaan tekemiseen. Joukkuepelissä ei ratkaise se kuka maalit tekee vaan se kumpi joukkue pallon maaliin useammin toimittaa.

Nöyrää uhrautumista joukkueen eteen tullaan tarvitsemaan myös finaaleissa, joissa vastaan asettuu Uinti Tampere. UiTa:n pelaajisto koostuu paitsi tamperelaisista myös Jyväskylän Saukkojen ja Kuopion Uimaseuran pelaajista. Joukkue on varsin kokenut ja valmentaja Wikström sanoikin joukkueensa lähtevän nyt finaaleihin haastamaan nimenomaan aikuisten joukkuetta. TU:n oma joukko on varsin nuori, 1900-luvulla syntyneitä ei porukasta löydy kuin 6 kappaletta.

UiTa nappasi runkosarjan kakkostilan ja voitti omissa semifinaaleissaan puolustavan mestarin Porin Sentterit selvästi. Naisten finaaleissa pelaa kiistatta kaksi kauden parasta naisjoukkuetta. Runkosarjan neljästä kohtaamisesta turkulaiset veivät kolme, mutta UiTa antoi viitteitä vaarallisuudestaan voittamalla viimeisen keskinäisen pelin. Yhdistelmäjoukkueen yhteispeli on hioutunut runkosarjan aikana uomiinsa ja joukkueen kokemus tulee olemaan paha vastus TU:lle. Kaksi edellistä kautta turkulaiset ovat päättäneet hopeamitaleihin, joten tämän kauden päätteeksi joukkueelle kelpaa vain mestaruus.

Naisten mestaruus ratkaistaan paras viidestä systeemillä. Pelipäivät: 5.5. (Turku), 6.5. (Tampere), 12.5 (Turku) sekä tarvittaessa 19.5. (Tampere) ja 20.5. (Turku)

Lisätiedot:
Joukkueen valmentaja Mika Wikström (puhelin 040 754 9610)
Joukkueen kapteeni Maria Spoof (puhelin 040 751 2008)