Liikuntaneuvoksen arvonimi Teuvo Mikkolalle

29.05.2022

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt Liikuntaneuvoksen arvonimen Kempeleen Pyrinnön ja Oulun Tarmon nyrkkeilyvamentajalle Teuvo Mikkolalle. Mikkola on pitkäaikainen valmentaja ja kansainvälinen arvostettu AIBA-tuomari. Omalla urallaan Mikkola saavutti menestystä TUL:n mestaruustasolla. Hänellä on TUL:n mestariurheilijamerkki numero 609.

Oulun Tarmossa Mikkola valmensi yhdessä veljensä Topi Mikkolan kanssa. Paljon menestystä saavuttaneessa seurassa on yhteensä neljä olympianyrkkeilijää, joiden menestyksestä veljekset olivat valmennusvastuussa. Tarmolaiset Erik Nikkinen, Kalevi Kosunen, Antti Juntumaa ja Juha Hänninen ovat edustaneet Suomea olympiakehässä. Mikkolan veljet olivat myös TUL:n ja  Oulun piirin valmentajia. Teuvo Mikkolan valmennettaviin kuului myös Mirella Hänninen, joka edusti Kempeleen Pyrintöä voitettuaan EM-kultaa vuonna 2008.

Nyrkkeilyliiton ja TUL:n lisäksi Teuvo Mikkola oli arkielämässä vahva ay-liikkeen aktiivi. Kempeleen Pyrinnön toimitalolla 28.5. pidetyssä nimitystilaisuudessa puhui Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Mikkolan valmentama olympianyrkkeilijä Juha Hänninen. Hänninen korosti Teuvon ihmisläheistä valmennustapaa. Omasta kokemuksestaan hän totesi avoimesti ”Teukan” olleen hänelle rakas isähahmo. Teuvo Mikkola – ihminen ihmisten joukossa.

Teksti: Osmo Hekkala