Nuorisokeskuksissa edullista ja yhteisöllistä hostellimajoitusta urheiluseuroille

18.04.2018

Suomen nuorisokeskukset tarjoavat erinomaiset puitteet ja palvelut erilaisille urheiluryhmille. Nuorisokeskuksissa on runsaasti toiminnallisia tiloja ja monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Ryhmä voi harjoitella omatoimisesti tai varata ohjattua toimintaa nuorisokeskuksista. Ryhmien ruokailuista huolehtii osaava keittiön väki. Luonnonläheinen ympäristö on omiaan urheiluryhmän majoitukseen ja harjoitteluun.

Nuorisokeskukset ovat myös suosittuja lomakohteita perheille ja yksittäismatkailijoille. TUL:n jäsenet saavat 10 prosentin majoitusalennuksen kotimaan hostelleissa. Hostellimajoitusta tarjoavat nuorisokeskukset:

Anjala, Kouvola

Nuorisokeskus Anjalan kartano- ja joenrantamiljöö sijaitsee Kouvolassa, Anjalan kylässä, vain puolentoista tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Majoitustilat ovat pääsääntöisesti 4 makuuhuoneen soluhuoneistoja, joissa majoitutaan 3-4 henkilön huoneissa. Huoneistoissa on yhteinen keittiö ja oleskelutila sekä wc- ja suihkutilat.

Liikuntasalista löytyy varusteet muun muassa sählyn, kori-, lento-, jalka- ja sulkapallon tai vaikka pingiksen pelaamiseen.  Peliareenalla on mahdollisuus myös pelata pallopelejä sekä sählyä. Käytössä on myös kroketti, petanque, mölkky ja paljon muita ulkopelivälineitä. Anjalan kartanon kaunis puisto houkuttelee kävelylle tai lenkille. Kesällä alueella palvelee myös tunnelmallinen kesäkahvila.

Hyvärilä, Nurmes

Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskus sijaitsee kauniilla paikalla Pielisen rannalla Nurmeksessa. Kartanomaisessa pihapiirissä sijaitsee kodikas hostelli Pehtoori, jossa on 2-4 hengen huoneita. Huoneilla on yhteiset wc- ja suihkutilat. Yläkerran tv-olohuone ja itsepalvelukeittiö ovat kaikkien vieraiden yhteiskäytössä. Viereisessä päätalossa Kartanohotellissa toimii pieni matkamuistomyymälä sekä kahvila-ravintola, jossa on tarjolla maistuvaa kotiruokaa lähellä tuotetuista raaka-aineista.

Hyvärilässä voi pelata esimerkiksi frisbeegolfia ja hyrlinkiä eli curlingia Hyvärilän tapaan tai harjoitella liikuntapuistossa. Monitoimikentällä voi pelata sählyä, koripalloa, sulkapalloa, käsipalloa ym. palloilulajeja. Kesällä pääsee vesille SUP-laudoilla, kanooteilla tai soutuveneillä. Uimisen lomassa voi pelailla myös rantalentistä. Liikunta- ja monitoimihalli PielisAreenan tiloissa voi harrastaa sisäpelejä, jousiammuntaa, kiipeilyä ja boulderointia sekä käydä kuntosalilla. Golfin ystävät voivat pelailla Pielis-Golfin 9-reikäisellä kentällä.

Marttinen, Virrat

Nuorisokeskus Marttinen sijaitsee teiden 23 ja 66 kohdatessa Virroilla. Majoitusmahdollisuuksia Marttisesta löytyy sekä hirsihuvilahuoneistoista että hotellihuoneista. Järven rannalla sijaitsevissa hirsihuvilahuoneistoissa on oma keittiö, sauna ja neljä kahden hengen makuuhuonetta. Hotellihuoneet ovat 2-6 henkilön huoneita, joissa on oma suihku ja wc. Yhteisistä tiloista löytyvät ruuanlaittotilat ja oleskelutila televisioineen.

Urheiluporukat voivat pelata monitoimisalissa ja ulkopelikentällä, ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella on turvallista kiipeillä yläköysiradalla tai sisäseinällä. Treenaamiseen vaihtelua tarjoavat esimerkiksi vaellusretki tai melonta.

Marttisen saarella sijaitsee myös Virtain Perinnekylä, joka on koko perheen museo- ja matkailukohde. Marttisesta on myös vain puolen tunnin matka Ähtärin eläintarhaan ja Tuuriin ostoksille.

Metsäkartano, Rautavaara

Nuorisokeskus Metsäkartano sijaitsee Pohjois-Savossa Rautavaaralla keskellä rauhallista ja kaunista erämaaluontoa.  Ylä-Keyritty-järven rannalla olevan nuorisokeskuksen pihapiiristä alkavat retkeilyreitit ja luontopolut sekä muut luonto- ja seikkailuaktiviteetit. Savotta monitoimirakennuksessa voi käydä kuntosalilla ja harrastaa liikuntasalissa, jossa on myös seinäkiipeily ja jousiammuntamahdollisuus. Ulkoliikuntapaikkoina on mm. pururata, ulkojousiammunta, korikiipeilyt, alaköysirata, suojalkapallokenttä, seikkailurata sekä melontaa järvellä ja joella.

Majoitusrakennukset Justeeri ja Sirnikka sijaitsevat pihapiirissä. Viihtyisissä huoneissa on oma kylpyhuone. Molemmissa rakennuksissa vieraiden käytössä on takkatuvat, joissa on tv ja minikeittiö. Maistuvista kauden antimista voi nauttia lähiruokaan erikoistuneessa ravintolassa. Löylyt rantasaunalla kruunaavat päivän.

Piispala, Kannonkoski

Nuorisokeskus Piispala sijaitsee Keski-Suomessa Kannonkoskella, rauhallisella paikalla luonnon ja järven ympäröimänä. Uima-, jää- ja keilahalli, liikuntasalit ja kuntosalit, ylipainehalli (täysmittainen jalkapallokenttä) ja kiipeilyseinä tarjoavat liikunnan riemua keleistä riippumatta. Ulkoliikuntaan soveltuvia tiloja ovat mm. monitoimikenttä, valaistu kuntopolku, frisbeegolf-rata, kiintorastit ja geokätköt, stunt- ja alaköysirata sekä kiipeily- ja talvisin jääkiipeilytorni. Ranta-alueen uimahyppytorni, kanootit, soutuveneet, kirkkovene ja viikinkivene tarjoavat myös mukavaa tekemistä kesäpäiviin.

Piispalassa voi majoittua 2–8 hengen mökissä tai rivitalohuoneistossa. Jokaisessa majoitustilassa on oma wc, suihku, jääkaappi, kuivauskaappi ja kahvi- ja vedenkeitin. Ravintolasta saa maukasta ja terveellistä ruokaa, jota täydentää oman leipomon tuoreet leivonnaiset. Aurinkoaitasta voi tilata hieronta- ja hemmotteluhoitoja.

Oivanki, Kuusamo

Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivanki tarjoaa edullista hostellimajoitusta ja monipuolisia aktiviteetteja Kuusamon luonnossa. Oivangissa voi mm. pyöräillä, veneillä tai mini- ja frisbeegolfata. Tennis- ja jousiammuntakentät sekä miniareena ovat käytettävissä. Oivangin ravintolasta saa monipuolisia ja maittavia ruokia ja Joutsen-sauna tarjoaa pehmeät ja lämpimät löylyt päivän päätteeksi. Tilavat 3-4 hengen huoneet ovat järven rannalla sijaitsevassa huoneistossa, jonka keittiön varustukseen kuuluu jääkaappi, mikro sekä kahvi- ja vedenkeitin.

Lähialueen kansallispuistot Oulanka ja Hossa tarjoavat lisää mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen. Myös Rukan matkailukeskus sijaitsee vain 20 minuutin ajomatkan päässä.

Jäsenhintaisen majoituksen varaaminen

Jäsenhintaisen majoituksen voi varata Hostellit.fi-varausjärjestelmästä. Palvelussa voi tehdä myös ryhmävaraustiedustelun hostelleihin. Ryhmille hostelleilla on useimmiten tarjolla edulliset ryhmähinnat.

Majoitusalennuksen saamiseen tulee jäsenyys todistaa hostellissa. Jäsenyyden todentamiseen käy seuran jäsenkortti, jäsenmaksukuitti tai vastaava.

TUL:n jäsenet voivat myös tilata Hostellijärjestöltä maksutta kotimaan hostellikortin, jolla saa 10 prosentin jäsenalennuksen majoituksesta Suomen hostelleissa. Ilmaisen hostellikortin voi tilata täältä.

Teksti: Sinikka Komu
Kuvat: Suomen Hostellijärjestö

Kirjoittaja on Suomen Hostellijärjestön markkinointi- ja viestintäkoordinaattori