Kissalauma TUL jalkapallocupin mestariksi

18.04.2018

Turnauksessa kunnioitettiin poisnukkuneen Reijo ”Rekku” Virtasen muistoa pelaamalla loppuottelut surunauhat käsivarsissa. Kansainvälinen AY-turnaus oli Rekulle yli kolmenkymmenen vuoden ajan silmäterä. Turnaus oli Rekun tapa parantaa maailmanrauhaa ja antaa tilaa lähimmäisenrakkaudelle.

Turnauksen yksi seuratuimmista pelaajista oli kissojen Rafael Pires Vieira eli tuttavallisemmin Rafu. Mies, joka on edustanut Suomessa HJK:a ja FC Lahtea voittaen muun muassa liigan maalikuninkuuden. Tällä hetkellä Rafael edustaa Mikkelin Pallo-Kissoja ja valmentaa seuran B-junnuja pelaamisen ohella. Rafael viimeisteli taidokkaasti pariin otteeseen loppuottelussa.

Välierissä kissat voittivat Sisu-Pallon 3-0 lukemin. Tauolle mentiin 0-0 lukemissa. Kissojen vaihtopelaajien laatu ja määrä ratkaisi lopulta ottelun. Toisessa välierässä WJK yllätti viime kauden mestari ToVen 1-0. Välierissä kissojen maaleista vastasivat Tommy EkmarkIsaac Kannah ja Tuomas Koppelonmäki.

Finaalissa ja pronssiottelussa nähtiin todellisia syöttökombinaatioita ja maalitehtailua, sillä ottelujen voittajat olivat suvereeneja. MiPK voitti WJK:n 10-0 ja ToVe SiPan 9-1.

Kissojen maalit tekivät Erlow 3, Rafael 2, Tuomas Koppelonmäki, Isaac Kannah,Santeri SuutariJalmari Haapea ja Jesse Putkonen kukin kertaalleen. ToVen tehokkain pelaaja pronssiottelussa oli Niko Vainionpää neljällä maalilla ja kahdella syötöllä. Sisu-Pallon ainokaisen laukoi Tommi Kukila.

AY-turnaus ja TUL cup järjestettiin ensimmäistä kertaa samanaikaisesti. Kokeilulla haettiin urheilullisen tason nostoa ja rytmitystä viikonlopun peleihin. TUL halusi tarjota sarjakauteen valmistautuville joukkueille mahdollisuuden hyviin peleihin ja joukkueiden leiritykseen.

Ensi vuonna Mukkulassa pelataan TUL 100 ja solidaarisuus -hengessä. Suunnitteilla turnauksen yhteyteen on muun muassa aiheeseen liittyvä seminaari.

Teksti: Jarkko Tenkula
Kirjoittaja on Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja sekä jalkapallon ja futsalin lajipäällikkö