Mitalisadetta Futsalin SM-lopputurnauksissa

18.04.2018

Seinäjoella pelatussa P-17 turnauksessa loppuottelussa kohtasivat Masalan Kisa ja WJK Varkaudesta. Ottelu oli tasainen ja varsinainen otteluajan päätyttyä tulostaululla komeilivat 2-2 lukemat. WJK oli voitossa kiinni, mutta Kisa ajoi väkisin tasoihin. Jatkoajalla Masalan Kisa oli nälkäisempi ja aktiivisempi voittaen pelin lopulta 5-2 lukemin.

Saman sarjan pronssiottelussa nähtiin pohjalaisväriä, kun Lapuan Ponnistus tavoitteli ensimmäistä SM-mitaliin futsalissa. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja summerin soidessa ottelu oli tasalukemissa. Tässä otteluparissa jatkoaika ei tuonut tulosta, vaan jouduttiin rangaistuslaukauskilpailuun. Tässä Ponnistus oli taitavampi ja voitti pronssimitalit.

T-18 sarjassa Musan Salama tavoitteli kultaista mitalia, mutta haaveeksi jäi, sillä kiistakumppani Satakunnasta Euran Pallo oli loppuottelussa pitelemätön. MuSan tytöt ovat iältään nuorempia ja mahtuvat ensi vuonna tähän samaan sarjaan. Toivottavasti tytöt selvittävät tiensä lopputurnaukseen ja pääsevät tavoittelemaan kultaisia mitaleja myös kaudella 2018-2019. Myös Puotinkylän Valtti oli turnauksessa mukana, mutta karsiutui finaalipeleistä.

Vahvaa futsaltyötä tekevä Musan Salama oli edustettuna Tampereella pelatussa P-15 turnauksessa ja Säynätsalon Riento T-15 sarjassa. Joukkueet karsiutuivat ennen finaaleja.

Teksti: Jarkko Tenkula
Kirjoittaja on Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja sekä jalkapallon ja futsalin lajipäällikkö