Turun Uimareiden naisten edustusjoukkue varmisti runkosarjan voiton

18.04.2018

Joukkue pelaa viimeiset kolme runkosarjan otteluaan tulevana viikonloppuna, mutta voitosta voittoon kulkenut joukkue varmisti kotiedun ratkaisupeleihin jo hyvissä ajoin. Vesipallon aikuisten SM-sarjat aloitettiin vasta vuoden vaihteen jälkeen, syksyllä pelattiin Suomen Cupin korvannut perinteinen Impivaara Cup.

Naiset hakivat jo kesäkuussa aloitettuun harjoitteluun motivaatiota seura PM-kisoista, joista tuloksena oli hopeasija. Joukkue kävi myös pelaamassa syksyllä Slovakiassa ja vuodenvaihteessa Ruotsissa. TU:n naisjoukkue olikin sarjan alussa kilpasiskojaan valmiimpi SM-sarjapeleihin ja runkosarjan voitto varmistui helposti.

Joukkue on kahtena viime kautena hävinnyt finaalit runkosarjan voitosta huolimatta, joten joukkue jatkaa kovaa treenaamista ja lähtee valmentajansa Mika Wikströminmukaan tavoittelemaan mitalien kirkastamista nöyrällä asenteella. Aiemmista vuosista on opittu ettei runkosarjan pisteet enää mitalipeleissä auta ja kaikki lähtevät tavoittelemaan mestaruuspystiä samalta viivalta. Muut joukkueet parantavat koko ajan peliä kevättä kohden mentäessä ja TU:lla ei ole varaa tuudittautua helppoihin otteluihin.

Helpolla ei joukkue aio vastustajiaan kauden ratkaisupeleissä päästää. Valmentaja Wikström vaati jo syksyllä pelaajansa sitoutumaan toimintaan ja sen myötä joukkue on tekemiseensä todella motivoitunut tavoitteenaan tuoda Turkuun ensimmäiset naisten SM-kullat sitten vuoden 1989.

Ennen kauden alkua pahimpana vastustajanaan naiset pitivät parin vuoden takaista finaalivastustaan Uinti Tamperetta ja runkosarjan pelien myötä Tampereen joukkuetta pidetään edelleen vaarallisimpana. Joukkue koostuu tamperelaisten lisäksi Jyväskylän Saukkojen ja Kuopion Uimaseuran kokeneista pelaajista, jotka varmasti ratkaisupeleissä saavat ylimääräistä motivaatiota.

Naisten runkosarjan ottelut ovat olleet tällä kaudella usein tasaisia pari erää, vasta ottelun loppupuolella on tilanne ratkennut selvästi toiselle joukkueelle. Tämäkin kertoo kaikkien naisten sarjan joukkueiden vaarallisuudesta ja yllätysvalmiudesta.

Semifinaaleissa TU:ta vastaan asettuu Kuhat, finaalipaikka irtoaa kahdella voitolla. Ensimmäiset kaksi peliä pelataan Impivaarassa 27.4. ja 28.4. Tarvittaessa kolmas peli käydään Helsingissä 29.4. Semifinaaleista lähdetään hakemaan finaalipaikkaa 5.5. alkaviin taistoihin. Naisten Suomen mestari on selvillä viimeistään 20.5.

Lisätiedot:

Joukkueen valmentaja Mika Wikström (puhelin 040 754 9610)
Joukkueen kapteeni Maria Spoof (puhelin 040 751 2008)