Rantapainilla uutta potkua suomalaiseen painiin

14.01.2019

Keväällä muuttolintujen tapaan rantapainin harjoitukset siirretään Tuomiojärven rantaan ja Korpilahden satamaan. Mikäli uskallusta ei ole ottelutuntuman ottamiseen, niin kesällä on tarjolla samanaikaisesti Paini-Ässien ohjaajien toteuttamaa kesäisen hikistä jumppatoimintaa.

Päijänteen Palvipäivien yhteydessä 6. heinäkuuta järjestetään Korpilahden satamassa Rantapainit, mihin osallistujaksi on tulossa nuorten joukkue virolaisesta Tarton kunnasta. Kesäisen kisan järjestelyissä on mukana Korpilahden Pyrintö ja ”hengessä mukana” on myös Korpilahden Yrittäjät ry.

Seura järjestää elokuussa Suomi Cupin osakilpailuina Rantapainin Suomen mestaruuskilpailut. Kisapaikkana tulee olemaan Jyväskylän Lutakon Beach-stadion tai Tuomiojärven ranta. Mestaruuspainit järjestetään samanaikaisesti kuin Beach volleyn SM-lopputurnaus. Kisa-aikaa ja -paikkaa sovitellaan yhdessä paikallisen JyväsLentis seuran kanssa. Tähän turnaukseen on tulossa Viron nuorten maajoukkue ja työn alaisena on myös naispuolisten tähtiurheilijoiden välinen kamppailu.

Rantapainin harjoitukset ja kisatoiminta tarjotaan Paini-Ässien perinteisen toimintaideologian mukaisesti seuran omalle väelle maksuttomana toimintana. Talven aikana toteutetaan Rantapainin koulutustoimintaa. Tämän koulutustoiminnan markkinointia ja järjestelyjä hoidetaan yhteistyössä Suomen Painiliiton ja TUL Järvi-Suomi ry:n kanssa.

Rantapaini on tulevaisuuden laji

 

Seuran puheenjohtaja Hannu Kiminkinen on liiton hallituksen toimesta nimetty ja tämän päätöksen myötä toimii Suomen Painiliitto ry:n rantapainin vastaavana. Painiliiton tavoitteena on se, että Rantapainin kisatoimintaa saadaan toteutettua kesän aikana 2019 usealla paikkakunnalla, esim. beach volley -turnausten ja markkinoiden yhteydessä.

Rantapaini on ihan vakavasti otettava tulevaisuuden laji. Kansainvälisen Painiliiton rantapainin maailmanmestaruuksista on oteltu hyvin pitkään. Laji on liitetty lisäksi mm. 2019 San Diegossa järjestettäviin Rantalajien Maailmankisojen (ANOC World Beach Games) toimintaohjelmaan. Kansainvälisen Painiliiton UWW:n terävimmän johtoremmin tavoitteena on myös se, että Rantapaini – Beach Wrestling tulisi tulevaisuudessa olemaan myös jatkuvasti uudistuvien Olympialaisten kisaohjelmassa.

Rantapainilla potkua suomalaiseen painiin!

 

Teksti ja kuva: Hannu Kiminkinen

Rantapainin Suomen mestaruuksista on kisailtu liki kymmenen vuotta, kuva vuonna 2013 Kisakeskuksen Urheiluopistolla järjestetystä SM-kisasta.