Tuija Karjalainen Varkauden Kunniagalleriaan

14.04.2022

Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagalleriaan on vuoden 2022 osalta nimetty neljä henkilöä. Päätökset on tehnyt Varkauden Urheiluseurat ry:n hallitus, palkitsemiset ja kukitukset suoritettiin Koronapandemian vuoksi pienimuotoisesti järjestetyssä kahvitilaisuudessa tiistaina 5.4.2022.

Kunniagalleriaan numerolla 30. nimettiin Varkauden Tarmoa edustanut voimanostaja Tuija Karjalainen, joka on rohmunnut Varkauteen todella runsaasti SM- ja arvokisojen mitaleita voimanostosta ja penkkipunnerruksesta.

Kunniagalleriaan on nimetty numerolla 29. kulttuuripersoona Varkauden Jousiampujat seuran edesmennyt Helka Haukka, joka on menestynyt jousiammunnassa niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla aina MM-kisoissa asti.

Lähinnä naisten jääkiekon maalivahtivalmentajana kansallisella ja myös kansainvälisellä menestystä mainetta niittänyt Jouko Reinikainen on Kunniagallerian taulun nro 31. saaja. Kirkkaimpina meriitteinä Reinikaisella on 1999 maailmanmestaruus ja 2002 Salt Lake Cityn olympialaisten neljäs sija.

Uusi aluevaltaus Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagalleriaan nimeämisessä oli se, että tähän arvostettuun joukkoon nimettiin nainen, joka on tehnyt seuroissa pyyteetöntä perustason talkootyötä liki 55 vuotta. Useassa seurassa ahertanut Eila Toivonen sai kukkien kera kunniakirjan nro 32.