TPV ja Teräs loppuotteluun

13.04.2022

Seinäjoella pelatussa ensimmäisessä välierässä ei ollut voittajasta epäselvyyttä, kun kolmosen kärkipään joukkueisiin luettava Toukolan Teräs ei antanut Seinäjoen Sisulle mitään mahdollisuuksia ottelussa. Vierailijat veivät ottelun 0-9 lukemin. Tauolle mentiin 0-5 lukemissa. Teräksen maalintekijät olivat Antti Hyttinen 3, Jarkko Räsänen 2, Emilie Gonzales Jalonen, Roni Rinne, Ossian Lanne ja Edward Podan-Fernandez maalin mieheen.

Tampereella muhi ensimmäisellä jaksolla yllätys, sillä ennakkoluulottomasti pelannut Sisu-Pallo siirtyi ottelussa 39 min Nicholas Herreran osumalla 0-1 johtoon. Ensimmäisellä jaksolla punapaidat puskivat vierailijoiden puolustusta vastaan tuloksettomasti, mutta toisen jakson ryhtiliike ja tarvittavat vaihdot piristivät kotijoukkueen otteita. Ottelun 53 minuutilla Emenikeltä odotettiin keskitystä oikealta laidalta, mutta mies laukaisikin pallon puolustajan kautta maaliin. Tasoitus oli vähintäänkin ansaittu. Sisu-Pallon riveihin iski yllätyksen menettämisen pelko ja kolme minuuttia edellisestä verkko heilui Tuomas Lehden toimesta. Loppunumerot 3-1 viimeisteli pilkulta Roope Tuomi.

Tampereen Pallo-Veikkojen, TPV:n päävalmentaja Ash Civil ei ollut tyytyväinen pelin antiin.

– Tämä ei ollut paras esitys meiltä. EIF-ottelu painoi jaloissa. Hyvä, että tällainen matsi osui ennen sarjakauden alkua. Tästä on hyvä jatkaa kohti finaalia ja kolmosen aloitusta, jatkoi Civil.

Teksti: Jarkko Tenkula
Kuva: Ismo Alhoniemi