Tuomas Hautala vuoden urheilija – elämäntyöpalkinto Pentti Latvalalle

15.04.2021

Tuomas Hautala ja Pentti Latvala mitalikuvassa Pohjanmaan piirin roll-uppien edessä

Voimanostaja Tuomas Hautala, Lapuan Ponnistus palkittiin TUL:n Pohjanmaan piirin parhaana urheilijana. Kansainväliset mitalit jäivät pandemian takia saavuttamatta, mutta kotimaan kisoissa SM -kulta irtosi 842,50 kilon yhteistuloksella. Vuoden nuoren urheilijan titteli meni kuusinkertaiselle SM-mitalistille Jesse Ikolalle, Kotirannan Kunto. Veteraaniurheilijan palkinnon sai kaksinkertainen polkupyöräilyn ikäkausimestari Jukka Ura, Jurvan Voima.

Urheiluseurojen haasteet ovat olleet suuria pandemia vuotena, mutta ilahduttavan paljon Pohjanmaan alueella on onnistuttu toimimaan terveysturvallisesti ja menestyksekkäästi. Taustaryhmät ovat joutuneet innovoimaan auttaakseen niin urheilijoita kuin katsojia. Mats Finne, Kokkolan Jymy palkittiin vuoden valmentajana. Hänen valmennuksessa Jymyn ja lähialueen voimailijat ovat sarjoissaan maan huippua. Saman seuran Tapio Minkkinen palkittiin vuoden seuratoimijana.

Vaasan Kiiston naisten lentopallojoukkue esitti haastavassa tilanteessa erinomaisia otteita lentopallon ykkösessä. Yleisörajoitusten voimaantuleminen ei estänyt nuorta toimijatiimiä jakamasta lentopallon ilosanomaa striimattuna kotikatsomoihin. Piiri muisti seuraa ja erityisesti sen mediatiimiä mahdollistamisesta ja hetkeen reagoimisesta vuoden maineteolla. Vuoden seuraksi valittiin piirin ehdotonta eliittiä oleva Kokkolan Jymy.

Seura-aktiivi, shakin monitoimimies Pentti Latvala, Kurikan Visa muistettiin vuosikymmeniä kestäneestä seuratyöstä ja rakkaudesta shakkiin. Latvala tunnetaan shakin parissa laajalla alueella. Ei taida Euroopassa olla yhtään maata, jossa ei olisi shakin kautta verkostoja rakennettu ja ystävyyssuhteita solmittu. Latvala haaveilee vielä nuorten shakin SM-kilpailujen järjestämisestä Kurikassa. Toivotaan, että pandemia antaa myöden ja kisat saadaan järjestettyä.

Palkitsemistilaisuus järjestettiin hybriditapahtumana Kokkolassa, Seinäjoella ja Vaasassa.

Teksti ja kuva:
Jarkko Tenkula