Harrastefutaajat palasivat areenalle

16.04.2021

Harrastejalpalloturnaus. Nuori poika on potkaisemassa ilmassa olevaa palloa, volleytä.

Seinäjoella pelattiin harrastesarjan P-12 poikien kolmas turnaus hallikaudella. Pelaajat olivat riemuissaan, kun tuomari vihelsi pelin käyntiin, sillä edellinen turnaus jouduttiin perumaan koronarajoitusten takia. Ainoastaan Ryhdin ja Sisun joukkueet ottivat mittaa toisistaan hyvässä ja reilun pelin hengessä.

Turnaus käynnistyi Sisun ja SJK:n välisellä ottelulla. Pojat olivat kuin keväiselle laitumelle päässeet hevoset. Liikettä ja yritystä piisasi, sekä mikä parasta onnistumisia laajalla rintamalla. Ottelu saikin salama-alun, sillä viidessä minuutissa olivat molemmat joukkueet avanneet maalitilinsä. Ottelu päättyi lopulta Sisun 3-1 voittoon.

Hallisarja oli jatkoa kesällä pelattuun saman ikäryhmän harrastesarjaan, johon osallistuivat Sisun ja SJK:n lisäksi Ponnistus, SoPS ja Ryhti. Kaikki joukkueet ovat jatkamassa kesäsarjassa tulevalla kaudella. Tulemme myös laajentamaan toimintaa useampaan ikäluokkaan, kertoi piirin puheenjohtaja Ari Tuurinmäki. TUL:n jalkapallojaosto on laajentamassa toimintaa muillekin piirien alueille. Satakunnassa ollaan valmiina käynnistämään toiminta, vakuuttaa jaoston jäsen Jan Kaski. Pohjanmaalla suunnitellaan harrastesarjojen lopputapahtumaa Seinäjoen upealle oma SP stadionille.

TUL:n jalkapallojaosto yhteistyössä piirien ja seurojen kanssa täydentää palloliiton tarjontaa matalankynnyksen harrastejalkapallolla. Toiminta on kaikille avointa ja se antaa mahdollisuuksia joukkueille, mutta erityisesti kaikille pelaajille, olit sitten nappulamestari tai oman elämäsi sankari.
Meillä futaa kaikki.

Teksti: Jarkko Tenkula
Kuvat: Olli-Matti Matinhalti