Varkauden Tarmon Veli Nissinen Varkauden Kunniagalleriaan

19.03.2024

Mustavalkoinen kuva Veli Nissisestä nyrkkeilemässä. Lisäksi teksti Nyrkkeilijä Veli Nissinen nimetty Varkauden Kunniagalleriaan.

Kahdenkymmenentuhannen asukkaan pikkukaupungissa Varkaudessa toimii Suomen oloihin todella laaja-alainen ja ainutlaatuinen paikkakuntakohtainen urheiluseurojen ja liikuntajärjestöjen yhteistyöjärjestö. Ilman ”korvamerkattuja” valtion ja kaupunginavustuksia järjestö on vuosien saatossa työllistänyt lähes 1800 eri henkilöä. Oppisopimustyöllistämisten myötä 34 henkilöä on saanut palvelujärjestön avittamana uuden ammatin: tässä joukossa mukana jopa 12 liikuntaneuvojaa.

Pitkäjänteisen toiminnan toteuttamisen kunniaksi palvelujärjestö Varkauden Urheiluseurat ry järjesti yhteistyön vuosipäivänä 14.3.2024 varkautelaisen liikunnan ja urheilun historiaa kunnioittavan sekä tulevaisuuteen suuntaavan Urheilijat ja Liikuntatoimijat Framille -juhlatilaisuuden. 

Varkaudessa oma Kunniagalleria

Tilaisuudessa julkistettiin historiaa kunnioittaen viisi (5) Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagalleriaan nimettyä henkilöä. Nyrkkeilyn taitaja Varkauden Tarmon Veli Nissinen oli yksi tänä vuonna galleriaan nostetuista ja kukitetuista henkilöistä.

Varkauden Tarmoa edustanut raskaansarjan nyrkkeilijä Nissinen saavutti Työväen Urheiluliiton takavuosien paraatilajissa nyrkkeilyssä kolme (3) TUL:n mestaruutta, yhden Suomen mestaruuden, SM-hopean ja pronssin. Hänen ylpeyden aiheensa oli: ”en ole koskaan hävinnyt ruotsalaiselle”! Varkauden parhaaksi urheilijaksi hänet on nimetty kolme kertaa.

Veli Nissinen

Syntynyt:  2.12.1946

Seura: Varkauden Tarmo ry

Laji: Nyrkkeily

Sarja: yli 81 kg (raskas sarja)

Kilpaili 1972-1978: 59 virallista nyrkkeilyottelua, joista voittoja 37

Saavutukset:

  • Työväen Urheiluliiton mestaruuksia 1973, 1974 ja 1975
  • Raskaan sarjan Suomen mestaruus pronssi 1973
  • Raskaan sarjan Suomen mestaruus hopea 1974
  • Raskaan sarjan Suomen mestaruus kulta 1975
  • Varkauden paras urheilija (3) kolmesti: 1974, 1975 ja 1976

Maaottelut ja muut kansainväliset ottelut: 

Kaikkiaan 19 (yhdeksäntoista) kansainväistä ottelu, joista Veli voittajana 12 (kahdessatoista) ottelussa

Hannu Kiminkinen

Kirjoittaja on Varkauden Urheiluseurat ry:n puheenjohtaja ja Tarmon kunniapuheenjohtaja