Yhteinen iltapäivä Kuusijärvellä

29.08.2019

Veteraanijaoston yhteinen iltapäivä, yksi Raikkaan juhlavuoden tapahtumista, oli Kuusijärvellä 21.8.2019, joka on ulkoilualueena pääkaupunkilaisten suuressa suosiossa. Ja kun on ulkoilutapahtuma, aina on jännitystä alusta loppuun, että millainen sää suosii. Kuten vuosi sitten, tälläkin kertaa meillä oli onni matkassa, sillä aurinko paistoi ja lämpöä riitti.

Paikalle oli tullut jo hyvissä ajoin useampikin jäsen sekä muutamia muiden seurojen jäseniä, joille oli mennyt kutsu tilaisuuteemme. Ja kun väkeä oli tullut reilusti etuajassa, tarjottavien ja muiden juttujen asettelu piti tehdä pikapikaa. Se oli tilaisuuden reipas aloitus. Veteraanijaoston puheenjohtaja Jaakko Vastamäki avasi tilaisuuden lyhyesti ja toivotti kaikki tervetulleiksi ja esitteli Ritva Kiman, joka on TUL:n Suur-Helsingin piirin veteraanijaoston uusi puheenjohtaja.

Oman seuramme jäsenten lisäksi paikalla oli Toukolan Teräksen, Leppävaaran Sisun ja Karkkilan Urheilijoiden jäseniä. Joukkojen juhlan ohjaajamme Maire Ikonen ja Marja Sylman olivat myös kanssamme koko tilaisuuden ajan.

Kota oli varattu kolmeksi tunniksi, jossa Elma Vilkkula, Pirjo Vastamäki ja Jaakko Kaunismäki hoitivat makkaran grillauksen. Kodan ulkopuolella oli kahvipiste, jota hoitivat Anja Hampinen ja Anna Kojola sekä arpojen myynti, jota hoiti Ritva Sarkkinen.

Meille perinteet merkitsevät paljon, mutta olemme valmiita uusiin kokeiluihin. Perinteinen luontopolku kulki Kuusijärven ympäri, jonne Esko Sarkanen oli laittanut kysymyksiä, joista muutamat olivat olleet jo aiemminkin, kuinkas muuten sekä paljon uusia ja näiden lisäksi oli muutama kompakysymyskin. Arja Kuismin ja Kaija Pentikäinen voittivat, tosin Sakke Kuismin oli taitanut auttaa heitä! Toiseksi tuli Pertti Hampinen ja kolmanneksi Reima Tuomisto.

Petankkia halutaan pelata tai oikeammin kisailla leikkimielisesti. Ja totuus on, että petankki vie mennessään, siinä kuluu aikaa ja itse peli kysyy kärsivällisyyttä. Harri Rinne hoiti järjestelyt. Voittajajoukkueessa pelasivat Sirkka ja Tauno Rahikka sekä Reino Pihlajaniemi. Ketjunheitto, josta vastasi Jaakko Vastamäki, oli tasaista peliä alusta loppuun ja kolmen parhaan kesken pelattiin uusinta, ratkaiseva kierros. Voittajaksi selvisi Eino Hellsten, toiseksi Terttu Tuomisto ja kolmanneksi Ismo Nikander. Kuulan tarkkuusheittokisassa, josta vastasi Sakke, voi aloittelijakin onnistua, kuten Anja Hampinen sanoi. Hän tuli toiseksi. Voittaja tässäkin lajissa oli Eino ja kolmantena Ismo.

Ja kesken kaiken paikalle tulla tupsahti pari korealaista nuorta ja heidän oppaansa. He kysyivät, että mikä tapahtuma meillä oli ja tietenkin me kerroimme. Ja tovin kuluttua nuoria korealaisia oli paljon enemmän. He olivat kuoron jäseniä, The Vine Tree Choir, jotka olivat tulleet esiintymään Lahteen. Osa kuoron jäsenistä oli vielä matkalla, jonka vuoksi muilla oli vapaata aikaa. Kuusijärvi oli valikoitunut kohteeksi ihan sattumalta. Kahvipisteemme sai erikoista huomiota, koska myynnissä oli kotitekoisia leivonnaisia, jotka maistuivat yllätysvieraillemme. Grillimakkaraa kukaan korealaisista ei uskaltanut maistaa. Ja kuten nykyään kuuluu, niin meistäkin otettiin yhteiskuva, josta näkyy reipas, iloinen tunnelma.

Karkkilan Urheilijoiden edustajat Ismo ja Eino luovuttivat ständin Jaakolle, Raikkaan 90-vuotisjuhlan kunniaksi.

Tilaisuudestamme voi sanoa, että viihtyvyyden takasi iloinen mieli, tuttujen tapaaminen, liikunnallisuus sekä että oli aikaa rupatella niin uuden kuin vanhan tutun kanssa järvimaisemassa, keskellä kaunista ulkoilualuetta.

 

Teksti ja kuvat: Paula Kaunismäki