CSIT:n yleiskokouksessa vahvistettiin lajien teknisten komissioiden valinnat

21.10.2021

CSIT kongressi

Kansainvälinen Työväen ja Amatööriurheilun Urheiluliitto CSIT kokoontui viime viikolla vuosittaiseen kongressiin ja vahvisti lajien teknisten komissioiden valinnat seuraaville viidelle vuodelle. Kongressi järjestettiin koronasta johtuvista syistä etänä. TUL:n puheenjohtaja Lasse Mikkelsson toimi kongressissa TUL:n edustajana. Kongressissa oli mukana myös TUL:n hallituksen varapuheenjohtaja Anu Rajajärvi, joka toimii CSIT:n hallituksen varapuheenjohtajana.

CSIT vahvisti teknisten komissioiden valinnat seuraaville viidelle vuodelle. Teknisiin komissioihin valittiin Suomesta neljä edustajaa: TUL:n tennisjaoston puheenjohtaja ja Seinäjoen Sisun aktiivitoimija Jari Hakala tennikseen, CSIT:n työryhmissä työskennellyt Leena Starck voimisteluun ja Salon Vilppaan Petteri Laitinen yleisurheilun komissioon. Hakala, Starck ja Laitinen valittiin uusina komission sihteerin tehtäviin. Painikomission sihteerinä jatkoi Mika Vuori. Vuori toimii myös muun muassa TUL:n painijaoston puheenjohtajana sekä TUL painintuki ry:n puheenjohtajana.

–CSIT:n yleiskokouksessa valitut suomalaiset TC:n jäsenet ovat osaavia pitkän linjan lajitoimijoita ja heillä on varmasti paljon annettavaa CSIT:n lajitoimintaan. Tästä osoituksena se, että Suomesta valittiin useita edustajia teknisiin komissioihin, Rajajärvi summaa.

CSIT:n päätapahtuma on joka toinen vuosi järjestettävät Maailmankisat. Maailmankisat ovat amatööriurheilun suurtapahtuma, johon osallistuu noin 5 000 osallistujaa ympäri maailmaa. Kongressissa käsiteltiin jo seuraavia Maailmankisoja, jotka järjestetään Roomassa 2023.

CSIT:n lajikohtaiset kansainväliset Mestaruuskilpailut käydään joka toinen vuosi Maailmankisojen välivuosina. Heinäkuun lopussa 2022 Pajulahdessa kisataan CSIT:n Mestaruudesta tenniksessä, shakissa, painissa ja rantapainissa, kun taas uinnin Mestaruuskilpailut kisaillaan heinäkuussa Oulussa.

Kongressissa teknisten komissioiden ja kisojen lisäksi keskeinen aihe oli kysymys ympäristön kestävyydestä kansainvälisissä urheilutapahtumissa. Kestävyys on tärkeä aihe CSIT:ssä ja sillä on suuri rooli tulevissa Mestaruuskilpailuissa sekä Maailmankisoissa Roomassa 2023.

CSIT:n koordinoima hanke YOULead kokoontui myös kongressiviikolla Roomassa. YOULead on koulutusohjelma 18–31-vuotiaille nuorille, jotka haluavat kehittyä ja kehittää urheilujärjestöjen työympäristöä, liikunta- ja urheilutapahtumia sekä kasvattaa kansainvälisiä verkostojaan. Roomassa oli nuoria Suomen lisäksi Kroatiasta, Itävallasta, Italiasta ja Virosta. Seuraavan kerran YOULead kokoontuu tammikuussa Wienissä.

–YOULead projektitapaaminen oli ensimmäinen lähitapaaminen ja onnistui mainiosti. Suomalaisten nuorten ryhmästä olen erityisen ylpeä. Ryhmä oli erittäin kielitaitoinen, aktiivinen ja liikuntajärjestötoiminnasta heillä oli jo nuoresta iästä huolimatta paljon kokemusta, Rajajärvi toteaa.

Yhteiskuva YOULeadin Suomen nuorista