CSIT:n yleiskokous kokoontui Roomassa

30.11.2022

CSIT:n yleiskokous (Ordinary congress) pidettiin Roomassa perjantaina 11.11.2022. TUL:n virallisena edustajana kokouksessa oli puheenjohtaja Lasse Mikkelsson. Kokouksessa kutsuvieraana oli myös CSIT:n kunniapuheenjohtaja Kalevi Olin.

Yleiskokouksen yhteydessä kokoontui myös CSIT:n hallitus, jossa TUL:n edustajana toimii Anu Rajajärvi. Hän vastaa hallituksen sisällä nuorten EU-projekteista.

Seminaariohjelma aloitettiin kansainvälisillä liikuntapoliittisilla katsauksilla. Tervehdyksen kokoukseen toi esimerkiksi Kansainvälisen olympiakomitean jäsen Giovanni Malagò sekä Lajiliittojen kansainvälisen keskusjärjestön GAISF:n puheenjohtaja Ivo Ferriani.

EU-projekti YOULead esiteltiin laajasti seminaariyleisölle. Nuoret päättäjät kuudesta maasta (TUL, Eesit Kalev, AICS, UCEC, HLA, ASKÖ) pitivät omat puheenvuorot projektin aikana suunnitelluista liikuntaleirisuunnitelmista. TUL:n edustajana oli Milja Jaatinen.

– Nuorisoasioista vastaavana hallituksen jäsenenä olen erityisen ylpeä nuorista päättäjistä. Heidän esityksensä oli raikas tuulahdus ruohonjuuritason toiminnan kehittämisestä ja nuorten kansainvälisestä verkostoitumisesta, TUL:n toinen varapuheenjohtaja Anu Rajajärvi kertoo.

Maailmankisojen kisaisännyys 2025

Agendalla oli monia mielenkiintoisia asioita, kuten Maailmankisat (World Sports Game, WSG). WSG on suuri amatööriurheilun moniurheilutapahtuma, joka on täynnä urheilua, eri kulttuureja, hauskanpitoa ja uusia mahdollisuuksia.

Vuoden 2025 WSG:n kisaisännyydestä kamppailee loppusuoralla kaksi kandidaattia; Etelä-Korean Busan ja Kreikan Loutraki. Molemmat delegaatiot esittelivät omat suunnitelmat yleisölle. Päätös tullaan tekemään vielä 2022 vuoden puolella.

CSIT:n tekniset komissiot

CSIT:n tekniset komissiot kokoontuivat ensimmäistä kertaa kasvotusten yleiskokouksen yhteydessä. Teknisissä komissioissa Suomelta löytyy laaja edustus: voimistelun komissiossa Leena Starck, yleisurheilun Petteri Laitinen, tenniksessä Jari Hakala ja painin komissiossa Mika Vuori. Työntäyteiset kokouspäivät pitivät sisällään sääntöjen päivittämistä, lajimestaruuskilpailujen suunnittelua sekä valmistautumista Maailmankisoihin. Kisat pidetään syksyllä 2023 Cerviassa Italiassa.

– Suomalaiset teknisten komissioiden toimijat saivat erityistä palautetta rautaisesta lajiosaamisesta ja aktiivisesta työstä, Rajajärvi kertoo.

TUL:n edustajia ja teknisten komission jäseniä CSIT:n yleiskokouksessa.

CSIT on kansainvälisen Työväen ja Amatööriurheilun Urheiluliitto. TUL on CSIT:n jäsenjärjestö. Lue lisää CSIT:stä ja sen toiminnasta: www.csit.tv/en.