Dikiliikkujat aloittavat aktiivisen uuden vuoden – tule mukaan!

05.01.2023

Dikiliikkuja-hankkeen hahmot ja teksti Tervetuloa aktiivinen vuosi 2023.

Tiesitkö, että yli 65-vuotiaiden liikuntasuosituksen mukaisesti lihasvoimaa, tasapainoa ja notkeutta tulisi harjoittaa vähintään kahdesti viikossa?

Uuden, aktiivisen vuoden 2023 starttaa yhteistyössä Liikuntakeskus Fressin kanssa järjestettävä Dikiliikkujat -etäjumppasarja, jonka avulla pääset helposti liikkumaan vaikka omasta olohuoneesta käsin. Matalan kynnyksen liikuntatuokioiden tavoitteena on parantaa osallistujien tasapainoa ja lihasvoimaa, ja liikkeet tehdään oman kehon painolla tai jumppakeppiä apuna käyttäen. Tunnit on suunnattu senioreille. Dikiliikkuja-tunnit lähetetään tammi-helmikuussa 5.1. alkaen torstaisin klo 13 FressiTV -verkkopalvelun kautta. Tunneille osallistuminen on veloituksetonta, eikä vaadi erillistä kirjautumista palveluun.

Liikkumisen jälkeen on hyvä pysähtyä pienelle tauolle ja vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia muiden osallistujien kanssa. Järjestämme aina Dikiliikkujat-tuntien perään yhteisen etäkahvihetken, jonka aikana pääset keskustelemaan päivän tunnelmista muiden kanssa! Etäkahvit järjestetään Microsoft Teams -palvelua käyttäen ja ne alkavat aina torstaisin liikuntatuokion perään noin kello 13.50. Nappaa siis mukaan kuppi kahvia tai teetä ja tule mukaan linjoille etäkahvihetkiin! Linkit kahvihetkiin liittymiseen päivitetään aina Dikiliikkujat-tapahtumasivulle.

Mikäli sinulla on haasteita etäjumppaan tai kahveille liittymisessä, voit ottaa yhteyttä tekniseen tukeen. Teitä auttaa hallinnon koordinaattori Aino Raiskinmäki, aino.raiskinmaki@tul.fi, 044 0666141.

Nappaa talteen viisi vinkkiä aktiivisempaan arkeen:

  1. Peppu irti penkistä! Muista tauottaa istumista päivän aikana. Pieni liikuskelu mahdollisimman usein lisää esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön hyvinvointia.
  2. Muutamasta minuutista on apua! Jokainen askel kannattaa: esimerkiksi kotiaskareet, ulkoilu, kauppareissut ja koiran ulkoilutus ovat hyviä tapoja liikkua.
  3. Löydä omat tapasi liikkua! Reipasta liikkumista tulisi harjoittaa ainakin 2 tuntia ja 30 minuuttia viikossa. Etsi itselle mieluinen tapa liikkua, kuten sauvakävely, ryhmäliikunta tai tanssi.
  4. Pidä huolta unesta! Lepo on tärkeää. Unen aikana aivot ja keho palautuvat päivän rasituksesta.
  5. Liikutaan yhdessä! Lähtisikö ystävä, sukulainen tai perheenjäsen ulkoilemaan?

Lähde: UKK-instituutti. Vireyttä liikkumalla. Viikoittainen liikkumisen suositus yli 65-vuotiaille. UKK-instituutti, 2019. https://ukkinstituutti.fi/liikkuminen/liikkumisen-suositukset/liikkumisen-suositus-yli-65-vuotiaille/.