E-urheilun suosio on kasvanut entisestään – TUL aloittaa yhteistyön VISU Gamingin kanssa

29.04.2022

TUL:n uusin laji e-urheilu otettiin lajivalikoimaan vuonna 2021 ja se on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Sen lisäksi, että e-urheilun suosio on kasvanut räjähdysmäisesti, niin se on hyvä tapa tavoittaa meille tärkeitä kohderyhmiä eli lapsia ja nuoria.

E-urheilutoiminta on käynnistynyt reippaasti. Lokakuussa 2021 järjestimme ensimmäisen e-urheiluturnauksen tubettaja Dokke Tasin kanssa Fortnite-pelissä. Joulukuussa 2021 järjestimme yhteistyössä Suomen Elektronisen Urheiluliiton kanssa pelillistetyn liikuntaleirin Liikuntakeskus Pajulahdessä. Kolmipäiväisellä leirillä yhdistettiin liikunnan sekä virtuaalipelaamisen riemu. Ohjelmassa oli mm. seinäkiipeilyä, erilaisia leikkejä sekä pelaamista konsoleilla ja tietokoneella. Leiri onnistui kokonaisuudessaan loistavasti, ja leiripalautteen mukaan vastaaville leireille löytyy kaipuuta. Tulemmekin järjestämään seuraavan pelillistetyn liikuntaleirin 16-19.6.2022. Lisätiedot ja ilmoittautuminen löytyy täältä.

Vuoden 2022 alusta aloitimme yhteistyön e-urheiluorganisaatio VISU Gamingin kanssa. Yhdessä Visun kanssa järjestämme vuoden 2022 aikana 16 e-urheiluturnausta alkaen huhtikuusta aina joulukuuhun asti. Ensimmäinen turnaus järjestettiin sunnuntaina 24.4. Peli keräsi täydet 100 osallistujaa sekä kosolti kehuja osallistujilta. Tulevat turnaukset tullaan pelaamaan viikonloppuisin. E-urheiluturnaukset järjestetään pääasiassa Fortnite-nimisessä pelissä. Loppuvuodesta saatamme ottaa kokeiluun myös muita pelejä. Turnausten tarkoituksena on tarjota turnaus- ja kilpapelaamisen kokemuksia myös aloittelijoille ja harrastelijoille, jotka eivät muuten pääse osallistumaan turnauksiin. Turnauksiin ovat siis tervetulleet ihan kaikki iästä ja tasosta riippumatta.

Turnausten lisäksi TUL:lle perustettiin Discord -kanava, joka on erityisesti pelaamisessa suosittu viestintäkanava. TUL:n Discord-kanavan kautta kulkee suurinosa viestinnästä turnauksiin sekä muihin nuorten tapahtumiin liittyen. Discord-kanavan kautta ilmoittaudutaan myös kaikkiin e-urheiluturnauksiin. TUL:n Discord-kanavalle pääset liittymään täältä. Seuraava Fortnite-turnaus järjestetään 7.-8.5., tarkemmat aikataulut löytyvät TUL:n Discord-kanavalta!

Elektronisen urheilun eli tuttavallisemmin E-urheilun suosio alkoi kasvaa voimakkaasti 2010-luvun aikana ja tahti on jatkunut vähintään samana myös 2020-luvulla. E-urheilun seuraaminen on helppoa esimerkiksi reaaliaikaisten suoratoistopalveluiden kautta (mm. Twitch.tv , Facebook Gaming , Youtube) ja se on myös yleensä täysin ilmaista. Lisäksi monet alan huippu-urheilijat ”striimaavat” turnauksia ja muuta pelaamista, mikä tekee heistä helposti fanitettavia ja helpommin lähestyttäviä kuin monien muiden lajien huippu-urheilijat. Reaaliaikaisten suoratoistopalveluiden chatti eli keskustelukenttä mahdollistaa interaktiivisen kanssakäymisen muiden katsojien sekä erityisesti pelaajan välillä.

Lisätietoa e-urheilutoiminnasta antaa toiminnanjohtaja Ville Hautakangas
Puh: 050 571 8637 / ville.hautakangas@tul.fi