Harry Seidler: Liikunta on suuri kokonaisuus urheiluliitossakin

14.06.2021

Henkilökuva: Harry Seidler

Mukava päästä jälleen tervehtimään teitä kaikkia TUL-perheessä mukana olevia tekijöitä. Olemme olleet melkoisessa ruletissa ja ohjenuorassa koronapandemian vaikutusten ohjatessa kaikkea toimintaamme. Siitäkin huolimatta voin hyvillä mielin todeta, että toimintaa on onnistuneesti voitu jatkaa niin harjoituskentillä kuin hallintopuolen töissä yllättävänkin hyvin, toki haastavan tilanteen rajoissa ja suurta soveltamisalaa käyttäen, erityisesti harjoitus- ja kilpailutapahtumien osalla. Valitettavasti myös monia upeita kisa- ja kulttuuritapahtumiakin on jouduttu perumaan viimeisen kuluneen vuoden aikana. Onneksi nyt on vihdoin jo monella saralla vihreää valoa näkyvissä, kun kisajärjestäjät ovat päässeet melko kivasti avaamaan jo tapahtumia ja yleisöäkin jo jonkin verran katsomoissa kannustamassa urheilijoita.

Korona on tehnyt seurojen taloudenhoitoon ison haasteen pandemian myötä, joiden tueksi on ollut haettavissa osittaista tukea. Tiedänkin monia seuroja, jotka ovat pienelläkin tuella saaneet pidettyä perustoimintaa kohtalaisesti voimissaan, näin se pienenkin puron virta tukirahojen osalla auttaa edes hieman eteenpäin kohti normaalimpaa aikaa. Itse uskon, että liikunta on niin tärkeä elementti meille ihmisille, vaikka on tullut pitkiäkin taukoja seuratoiminnoissa, palaa halu liikuntaan aina jollain muotoa kuitenkin ja usein polut löytää sinne , missä parhaat kaveritkin treenaa ja nauttii liikkumisesta.

Liiton henkilöstö on tehnyt myös mielestäni upeaa työtä haastavissa hetkissä, joka on osaltaan nostanut koko TUL-hengen aivan uusiin voimiin myös laajassa seurakentässäkin. Uudet tilat Sporttitalossa ovat osaltaan varmasti antaneet myös uutta voimaa tekemiseen, kun samoilla käytävillä liikkuu sporttiväkeä ja pääsee näin vaihtamaan kuulumisiakin kivasti ja vaikka itse olen vain kerran käynyt tilassa ennen etäkokousten aikaa, huokui hyvä urheilufiilis heti vastaan ja kivana kruununa aulassa oli myös Olympiastadionin vanhoja penkkirivejäkin, hieno idea säilyttää pala historiaa.

Meille kaikille tärkeä kanava on tiedottaminen ja koulutus, joissa hyvästä kehitystyöstä on jo paljon hyvää positiivista sanomaa saatukin ja luotan, kun live-tapahtumiin jossain hetkessä paremmin päästään kiinni, saadaan koulutuksiinkin motivoitua lisää osallistujiakin.

Valiokuntatyössämme tasa-arvoasioiden parissa on ollut todella hyvä fiilis ja olemme saaneet huomata , kuinka suuri kokonaisuus tämä liiton toiminnan kokonaisuus oikeasti on ja kuinka hyvin näinkin iso kokonaisuus puhaltaa yhteen hiileen koko liitossa. Valiokuntamme työssä olemme saaneet tehdä kananottoja, joita jatkamme edelleenkin, aina arjen toimintaa seuraten ja pyrkien osaltamme vaikuttamaan asioiden esille tuloon ja mahdollisten ongelmakohtien suunnan muutokseen parempaan. Koulutuspakettimme tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusohjelman osalla etenee hyvää vauhtia, jossa tekstiosiot on jo valmiina ja materiaaliin liittyvät kuvaustyöt hyvässä vauhdissa, joten seurat ja piirijärjestöt pääsevät hyödyntämään niitä heti valmistumisen jälkeen.

Me kaikki yhdessä teemme TUL-liikuntaa näkyväksi omassa arjen työssämme eri tehtävissä, joiden yhteinen tarkoitus on antaa iloa ja onnistumisen hetkiä kaikessa työssämme ja meitä on upea 720 seuran joukko, joissa jäsenmääräkin on runsaat 210 000 henkilöä, joten työmme näkyy ja kuuluu suomalaisessa liikuntakentässä. Haluan vielä nostaa vapaaehtoistyön merkityksen isoon rooliin, sen arvoa ei koskaan nosteta liikaa esille, on hienoa saada olla yksi näistä vapaaehtosten joukosta kehittämässä liikuntapolkuja.

Kesälomakausi jo Suomessa käynnissä ja liikunta luo aina tunteita ja elämyksiä oli sitten kyseessä oma liikunta tai esimerkiksi oma lempilajini jalkapallo, jossa saan seurata EM-kisoja kotisohvan aitiopaikalta, muistaa täytyy toki otteluruuhkassa välillä itsekin harrastaa liikuntaa..

Nautitaan ystävät kesästä ja liikutaan sportti-asenteella muistaen samalla  tasa-arvon, yhdenvertaisuuden, sekä yhteisöllisyyden voimavara tuleviinkin hetkiin.

Harry Seidler
Tasa-arvovaliokunnan pj.