Hyvää ja turvallista Pride-viikkoa kaikille!

26.06.2023

Hyvää ja turvallista Pride-viikkoa kaikille! Kokosimme yhteen TUL:n vinkit Pride-viikkoon ja liikunnan ja urheilun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöhön.

 • Tutustu yhteislausuntoon sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kohdistuvan vihamielisen ilmapiirin kitkemiseksi! Olemme mukana vaatimassa julkiselta vallalta aktiivisia toimia sateenkaari-ihmisiin kohdistuvien vihatekojen, häirinnän ja väkivallan ennaltaehkäisemiseksi. Häirinnälle ja vihapuheelle ei saa olla sijaa missään tapahtumissa, tiloissa tai keskustelussa.

  Lue lisää Setan verkkosivuilta!
 • Tule kannustamaan joukkueet huippusuorituksiin Respect Pride -jalkapalloturnaukseen! HOT ry järjestää yhteistyössä TUL:n, Suomen Palloliiton, Liikkukaa – Sport 4 All ry:n Monaliiku ry:n kanssa hyvän mielen jalkapalloturnauksen perjantaina 30.6. Töölön pallokentällä. Tapahtuma on kaikille maksuton, iloisen mielen liikuntatapahtuma, jossa näkyy ja kuuluu Helsinki Priden vuoden teema Joy and Riot. Tapahtuman suojelijoina toimivat kansanedustaja Pekka Haavisto sekä Kansallisen liigan puheenjohtaja Mariet Louhento.

  Lue lisää HOT ry:n verkkosivuilta!
 • Kouluttaudu sukupuolten tasa-arvoon ja seksuaaliseen yhdenvertaisuuteen liittyvistä teemoista! Tehdään yhdessä urheilusta avointa ja turvallisempaa kaikille. Verkkokoulutusalustallamme TULkouluttaa.fi on tarjolla maksuton koulutuskokonaisuus tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisestä liikunnassa ja urheilussa. Tällä viikolla kannattaa erityisesti pureutua sukupuolten moninaisuuden ja tasa-arvon, seksuaalisen yhdenvertaisuuden sekä seksuaalisen häirinnän kitkemisen koulutusosioihin. Kouluttajana toimii hallinnon koordinaattori, YTM & sosiologian väitöskirjatutkija Aino Nevalainen.

  Osallistu koulutuksiin maksutta osoitteessa TULkouluttaa.fi!
 • Lähde mukaan Pride-kulkueeseen osana urheiluyhteisön joukkuetta! Suomen Olympiakomitea kokoaa urheiluyhteisön yhteisen joukkueen lauantaina 1.2. järjestettävään Helsinki Pride -kulkueeseen.

  Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Olympiakomitean verkkosivuilla!
 • Haasta oma seurasi mukaan Prideen! Vaikka Helsinki Pride -viikon tapahtumat keskittyvät pääkaupunkiseudulle, järjestetään monella paikkakunnalla myös omia pride-kulkueita ja tapahtumia. Prideen voi myös osallistua viestinnällisesti. Liikunta ja urheilu kuuluvat kaikille – viedään yhdessä viestiä eteenpäin! Somessa voi esimerkiksi muistuttaa seuratoiminnan avoimuudesta, kaikille avoimen harrastustoiminnan merkityksestä sekä turvallisemman tilan periaatteista.

Viedään yhdessä tärkeää Pride-viikon sanomaa eteenpäin tällä viikolla ja vuoden jokaisena päivänä! Tehdään yhdessä mahdolliseksi se, että yhteiskunnassamme liikunta on kaikille mahdollista henkilön iästä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, varallisuudesta tai etnisestä taustasta riippumatta!