TUL:n kesätyöntekijät Sebastian ja Charlotta kertovat töistään

01.08.2023

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja tarjoaa valtakunnallisesti kesätöitä 15-17-vuotiaille nuorille. Suomen Työväen Urheiluliitto TUL on mukana kampanjassa ja tarjosi vuonna 2023 kahdelle nuorelle kesätyön kampanjan kautta. Tänä vuonna nuoret olivat Sebastian Nilsson ja Charlotta Koivu.

Sebastian Nilsson toimii neljä viikkoa kestävän työsuhteensa aikana varapääsihteerinä sekä apulaisviestintäpäällikkönä. Nilsson on toisen vuoden opiskelija Otaniemen lukiossa. Vastuulliset sekä monipuoliset työtehtävät saivat hänet kiinnostumaan kesätöistä TUL:lla.

”Olen työskennellyt paljon yhdistyksien kanssa, mutta liikuntasektorilla en ole ennen ollut. Odotan innolla uusia kokemuksia, joita TUL ja liikuntasektori voivat minulle tarjota”, Nilsson kertoi.

Kahden viikon ajan varapääsihteerinä taas toimii Charlotta Koivu. Ensi lukukautena Helsingin Normaalilyseoon menevä Charlotta kiinnostui kesätyöstä sen työtehtävien ja monipuolisuuden takia. Liikunta on myös suuri mielenkiinnon kohde Charlotalle, mikä auttoi kesätyöpaikan valinnassa.

“Aiempaa työkokemusta olen kerryttänyt pääosin lakiin liittyvien yritysten ja tuomioistuinten parissa, joten yhdistystoiminta on minulle vielä uutta. TUL:lla tulen varmasti oppimaan uutta ja laajentamaan osaamistani. En malta odottaa tulevia viikkoja!” Charlotta sanoi.

Kesä tulee varmasti olemaan antoisa sekä TUL:lle että nuorille. Työkokemus tulee olemaan nuorille vahva pohja tulevaan työelämään.