Jalkapallon harrasteliiga huipentui Pajulahteen

14.10.2022

TUL:n järjestämä jalkapallon nuorten harrasteliiga sai hienon päätösviikon. Ensin torstaina kaikkein pienimmät pelaajat päättivät kauden Elisa-monitoimihallilla ja perjantaina 2009, 2011 ja 2012 syntyneet pelaajat kokoontuivat Nastolassa Pajulahden urheiluopistolla. P-12 ja P-8 joukkueet päättivät kautensa elokuun lopussa.

Matka Pohjanmaalta Nastolaan oli pitkä, mutta jokainen pelaaja varsinkin entiset muistavat, että pelimatkat bussissa luovat elinikäisiä muistoja – niin nytkin. Perjantai-illan saapuminen venyi klo 21.00 jälkeen. Pieni palaveri vetäjille, huoneiden jako ja iltapalalle. Ensimmäinen yö on aina rauhaton. Unimattilan Väiski vei kuitenkin voiton ja silmät sammuivat.

Lauantai oli täyttä toimintaa. Leiri alkoi joukkuekohtaisilla harjoituksilla. Ohjelmassa oli aamulenkkiä ja palloilullisia harjoituksia niin Jari Litmanen Areenalla kuin palloiluhallissa. Varsinaiseen toimeen päästiin aamukymmeneltä kahdella kentällä. Turnaukseen saimme vieraita Helsingissä kahden Ponnarit -joukkueen voimin ja vanhempien ryhmään paikallisen Nastolan Nopsan ja Jari Litmasen kasvattajaseura Lahden Reippaan.

Harrasteliigan toimintamalli kantoi hedelmää loppuun saakka, sillä ottelut olivat tasaisia niin pelillisesti kuin maalien määrällä mitaten. Hienoa oli nähdä myös joukkueiden ja pelaajien kehittyminen vuoden aikana. Seurojen sisäiset ottelut toivat kentälle extralatauksen yritystä ja huumoria, tunnetta ja taistelua.

Pelien jälkeen oli mahdollisuus oma toimiseen harjoitteluun palloiluhallissa. Sitä joukkueet käyttivät tilanteen mukaan hyväksi. Päivä päättyi rantasaunan löylyihin ja virkistävään uintiin kohtalaisen viileässä vedessä.

Sunnuntai pyhitettiin seikkailupuiston huimiin liukuihin, vapaapudotukseen ja itsensä voittamiseen. Suomen toiseksi suurin seikkailupuisto tarjosi niin nuoremmille kuin vähän vanhemmillekin pelaajille ja huoltajille elämysmatkan korkeuksiin.

Harrasteliiga 2022 on onnellisesti ohi. Neljän joukkueen kokeilu on kasvanut parissa vuodessa yli kolmenkymmenen joukkueen massiivisarjaksi, joka palvelee niin pieniä kuin suuria seuroja. Toimintaa jatketaan talvella ja ilmoittautuminen talvisarjoihin käynnistyy välittömästi.

Teksti ja kuvat:
Jarkko Tenkula