Jani Sievinen urheilun kunniagalleriaan

14.01.2022

Jani Sievinen urheilun kunniagalleriaan

Entinen huippu-uimari Jani Sievinen on valittu Hall of Fame -kunniagalleriaan. Sievinen edusti urallaan Nummelan Kisaajia.

Sievinen voitti urallaan olympiahopean 1996, viisi maailmanmestaruutta sekä uransa aikana yhteensä 31 arvokisamitalia. Hänet on myös valittu TUL:n parhaaksi urheilijaksi kahdeksan kertaa vuosina 1993–1996, 2002 ja 2003.

Suomen urheilun Hall of Fame on kunnianosoitus suomalaisen urheilun sankareille. Kunniagalleriaan voidaan nimetä henkilöitä, jotka ovat kuuluneet lajissaan maailman eliittiin tai heillä on ollut muuten poikkeuksellinen merkitys urheilun historiassa.

– En ollut uskoa valintaa todeksi. Urheilijoiden kunniagalleriaan pääseminen on kuitenkin Suomessa entisille urheilijoille suurin kunnianosoitus, jonka voi saada, Sievinen kertoo.

Sievisen urheilu-uraan on kuulunut vahva tukijoukko, jonka tausta-ajatuksena kulki vahva ajatus: urheilija keskiössä, jolla tarkoitetaan sitä, että ympärillä on tekijöitä, jotka mahdollistavat urheilijalle mahdollisimman hyvät harjoitteluolosuhteet.

– Me olimme aikaamme edellä tällä urheilija keskiössä -ajatuksella. Seuralla oli tässä iso rooli, sillä se mahdollisti tilat, jossa voi harjoitella ja antoi valmentajaisälleni mahdollisuuden kouluttautua niin paljon kuin mahdollista. Sain myös hierojan ja managerin, jotka olivat tärkeässä roolissa mahdollistamassa tämän kaiken.