Kaikki liikkeelle Kansallisena hiihtopäivänä 29.1. – suksilla tai ilman!

13.01.2022

Käynnistämme yhteistyössä Hiihtoliiton, Suomen Ladun, Sydänliiton ja Ylen kanssa uutta yhteisöllistä koko kansan perinnettä, Kansallista hiihtopäivää.  

Tavoitteenamme on yhdessä saada Kansallisena hiihtopäivänä 29.1. liikkeelle miljoona suomalaista hiihtämään ja ulkoilemaan. Täytetään Kansallisena hiihtopäivänä ladut hyvällä mielellä ja mukavilla kohtaamisilla. Hiihtämään voi lähteä itsenäisesti tai erilaisissa tapahtumissa, joita järjestetään ympäri Suomea. Kansallinen hiihtopäivä käynnistää TUL:n Liikkeelle talvella! -kuntokampanjan, josta löydät tarkempaa tietoa täältä

Osallistu siis hiihtopäivään paikkakuntasi tapahtumassa, laturetkellä luontoon omassa rauhassa, hiihtämällä talviselle eväsretkelle koko perheen voimin tai kirittämällä kaverin kanssa kaupunkimaisemissa. Tyyli on vapaa – löydä omasi ja tule mukaan! Jos hiihtoa hankaloittaa lumen tai varusteiden puuttuminen, osallistua voi tietenkin myös esimerkiksi pulkkaillen, lumikenkäillen tai vaikka sauvakävellen! Tärkeintä on nauttia liikunnan riemusta ja talvisesta luonnosta. 

Hiihtopäivän lähtölaukauksia järjestetään Helsingin Olympiastadionilla, Tampereen Ratinassa sekä kymmenissä muissa paikallisissa tapahtumissa, joista YLE tulee tulee tekemään uutislähetyksiä. Yhtenä keskuspaikkana toimii Helsingin Olympiastadion, joka mahdollistaa hiihtämisen Helsingin keskustassa upeissa puitteissa. Hiihtämiseen on varattava aika Helsinki Ski Weeksin verkkosivuilta, varausjärjestelmä aukeaa lähempänä tapahtumaa. Stadionille mahtuu 400 hiihtäjää yhtä aikaa, ja ladulla hiihdetään perinteisellä tyylillä.

Täytetään yhdessä miljoonan liikkujan huima tavoite ja luodaan uusi liikunnallinen perinne yhdessä! 

Paikallisista tapahtumista löydät lisätietoa tapahtumakalenteristamme sekä yhteistyökumppaneidemme sivuilta:  Suomen Ladun tapahtumakalenterista sekä Sydänliiton tapahtumakalenterista.
Osallistu tapahtumaan myös Facebookissa!

#KansallinenHiihtopäivä #KokoSuomiHiihtää