Pelillistetyllä liikuntaleirillä elämyksiä ja e-urheilua

27.12.2021

Pelillistetyllä liikuntaleirillä kokeiltiin kiipeilyä.

Järjestimme yhdessä Suomen elektronisen urheilun liiton SEULin sekä Pajulahden kanssa pelillistetyn liikuntaleirin Liikuntakeskus Pajulahdessa joulukuun alussa. Matalan kynnyksen leiritoiminta sai hyvän vastaanoton osallistujien keskuudessa.

”Leiristä jäi erittäin positiivinen fiilis! Käsittääkseni kyseessä oli ensimmäinen vastaava leiri, jossa päästiin hyödyntämään tietokonepelejä ja liikuntaa yhdessä”, kommentoi leirillä ohjaajana toiminut Teemu Leskelä.

Leirillä hyödynnettiin erilaista teknologiaa niin virtuaalipelien kuin liikunnallisten aktiviteettienkin muodossa. Leiriläiset pääsivät viikonlopun aikana testaamaan muun muassa VR-lasjea, Mega Twisteriä ja Live Cluedoa sekä haastamaan itseään myös uusien virtuaalipelien parissa. Leiripäiviin mahtui myös erilaisia haastetehtäviä ja aikaa yhdessäololle.

Leiri sai osallistujilta paljon positiivista palautetta. Positiivisten liikuntakokemuksien hankkiminen onkin avainasemassa siinä, että saamme kaikki lapset ja nuoret liikkumaan.

”Osallistujien mielestä parasta leirillä taisi olla kiipeilyn lajikokeilu”, Leskelä kertoo.

E-urheilu on tullut TUL:n lajivalikoimaan tänä vuonna. Toiminta on käynnistynyt vauhdilla ja pelillistetyn liikuntaleirin lisäksi lokakuussa järjestettiin historian ensimmäinen e-urheiluturnaus yhteistyössä tubettaja ja somepersoona Dokke Tasin kanssa. Lajin merkittävä potentiaali ja innostus erityisesti nuorten osallistujien keskuudessa on omiaan lisäämään vastaavien tapahtumien järjestämistä myös tulevaisuudessa.

Kiinnostaako e-urheilu? Tiedusteluihin vastaa Ville Hautakangas, ville@tul.fi.