Janica Mastomäki ja Pihla Frilander aloittivat harjoittelun TUL:ssa

10.05.2024

Kaksi nuorta seisomassa valkoisen taustan edessä.

TUL:n keskustoimistolla Helsingissä aloitti maanantaina 29.4. kaksi korkeakouluharjoittelijaa, Janica Mastomäki ja Pihla Frilander Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta. Viimeistä vuotta liikunnanohjaajaksi opiskelevat Janica ja Pihla suorittavat TUL:ssa opintoihin kuuluvaa syventävää harjoittelua, ja työstävät samalla yhteistä opinnäytetyötään.

”Aiemmat harjoittelumme ovat suuntautuneet lähinnä erilaisiin valmennus- ja projektitöihin. Suomen Työväen Urheiluliitto vaikutti meille kaikin puolin mielenkiintoiselta harjoittelumahdollisuudelta, sillä TUL:n toiminta vastaa paljon meidän ajatuksiamme siitä, miten liikunnan harrastaminen tulisi olla kaikille mahdollista. Odotamme innolla uusia monipuolisia työtehtäviä ja mahdollisuutta tutustua TUL:n toimintaan kokonaisvaltaisesti”, Janica ja Pihla kertovat.

Heti harjoittelun aluksi Janica ja Pihla osallistuivat Turun Kupittaalla järjestetyn Unelmien liikuntapäivän suurtapahtuman järjestelyihin ja ohjasivat liikunnallisia toimintapisteitä eri-ikäisille lapsille.

”On mukavaa, kun pääsimme molemmat osallistumaan heti esimerkiksi TUL:n vuosittaisen Unelmien liikuntapäivän suunnitteluun ja toteutukseen. Odotamme, että pääsemme oppimaan paljon uutta ja hyödyllistä omille urillemme liikunnan alalla. Haluamme avartaa näkemystämme muun muassa siitä, mitä kaikkea liikunnan alalla on mahdollista tehdä”, Janica ja Pihla summaavat. 

Liikunta-alalle opiskelevat Janica ja Pihla työstävät parhaillaan opinnäytetyötä varhaiskasvatuksen roolista lasten liikunnan ja liikunnallisen elämäntavan edistämisessä. 

”Tulevaisuudessa haluaisimme päästä auttamaan ihmisiä hyvinvoinnin parissa ja edistää esimerkiksi lasten ja nuorten mahdollisuutta vapaaseen ja turvalliseen liikunnan harrastamiseen. Tähän pohjaamme myös ajankohtaisen, yhteisen opinnäytetyömme”, Janica ja Pihla kertovat.

”On mahtavaa, että olemme saaneet Janican ja Pihlan mukaan työyhteisöömme! Uskon, että harjoittelu antaa molemmille runsaasti eväitä tuleviin työtehtäviin. Odotan myös innolla pian valmistuvan opinnäytetyön tuloksia”, TUL:n pääsihteeri Riku Tapio toteaa.