Joukkuevoimistelun superviikonloppu 11.-12.5.

15.05.2024

Voimistelijoita sinisissä puvuissa.

TUL:n joukkuevoimistelun avoimet mestaruuskilpailut kokosivat Turun Kupittaan Urheiluhallin täyteen liikunnan iloa jo toistamiseen saman viikon aikana. Keskiviikkona 8.5. Urheiluhalli ja Kupittaan puisto täyttyivät lapsista ja nuorista liikkumassa Unelmien liikuntapäivän merkeissä, ja viikonloppuna Turkuun kerääntyi peräti 120 joukkuevoimistelujoukkuetta ja yli 1100 eri-ikäistä voimistelijaa!

TUL:n avoimissa joukkuevoimistelun mestaruuskilpailuissa kisattiin niin harraste- ja kilpasarjoissa kuin lasten sarjoissakin. Kilpailut kokosivat yhteen voimistelijoita aina alle 8-vuotiaista taitosarjalaisista yli 45-vuotiaisiin. Viikonlopun aikana nähtiin upeita suorituksia ja onnistumisia, hienoa yhdessä tekemistä sekä liikunnan iloa! Suurkiitos järjestävälle seuralle Turun Pyrkivälle kilpailujen mahdollistamisesta sekä kaikille vapaaehtoisille arvokkaasta työstänne!

Joukkuevoimistelu on harrastajamäärältään Suomen Voimisteluliiton lajeista suurin. Tämän kevään mestaruuskilpailuihin joukkueita matkasi ympäri Suomen aina Kemistä Kotkaan ja Oulusta Helsinkiin. Joukkuevoimistelun kilpailutoiminta on laajentunut entisestään viimeisten vuosien aikana, ja TUL:n avoimia piirien mestaruuskilpailuja järjestetäänkin vuodessa jo kuudet. Kilpailutoiminta on tällä hetkellä aktiivista Oulun, Tampereen ja Varsinais-Suomen piireissä.

Joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun SM-mitaleista kilpailtiin Vantaalla

Samaan aikaan Vantaan Energia-Areenalla järjestettiin joukkue- ja rytmisen voimistelun yhteiset SM-kilpailut. Yli 16-vuotiaiden SM-sarjassa Tampereen Sisun Minetit uusi mestaruutensa yhteispistein 56,950. Hopeaa saavutti Olarin Voimistelijoiden Ovo Team yhteispistein 56,500 ja pronssia Elise Gymnasticsin ja Pakilan Voimistelijoiden yhteistyöjoukkue Gloria pistein 56,400. Kilpailu oli äärimmäisen tiukka, sillä finaalipäivän pisteissä kaikki kolme kärkijoukkuetta olivat vain 0,1 pisteen päässä toisistaan.

Nuorten sarjassa Suomen mestaruuden saavutti niin ikään Tampereen Sisun Minetit Junior yhteispistein 56,300. Olarin Voimistelijoiden Ovo Junior Team saavutti hopeaa yhteispistein 55,500 ja Elisen ja Pakilan Voimistelijoiden joukkue Gloria Jr pronssia pistein 54,700. SM-kilpailut toimivat myös ensimmäisenä karsintakilpailuna marraskuussa Virossa käytäviin aikuisten ja junioreiden MM-kilpailuihin.

Rytmisessä voimistelussa tänä vuonna aikuisten sarjaan noussut Tampereen Sisun Anastasia Rogozhina saavutti upeasti neliottelun pronssia. Välinekohtaisissa finaaleissa Rogozhina saavutti Suomen mestaruuden keiloilla ja vanteella, ja saavutti pronssia pallolla ja nauhalla. Neliottelun Suomen mestaruuden voitti Olarin Voimistelijoiden Emmi Piiroinen ja hopeaa saavutti saman seuran Lia Kallio.

Lämpimät onnittelut myös kaikille SM-kilpailuissa onnistuneille urheilijoille ja heidän taustatiimeilleen! Löydät kaikki SM-kilpailujen tulokset Kisanetistä (linkki tuloksiin).

SM-kilpailuissa myös pitkäaikainen tuomari ja joukkuevoimistelua vahvasti edistänyt Outi Havia palkittiin elämäntyöpalkinnolla työstään joukkuevoimistelun tuomaroinnin ja tuomaritoiminnan arvostuksen eteenpäin viemiseksi. Lämpimät onnittelut palkitsemisesta Outi!

Tuloksia, TUL:n avoimet joukkuevoimistelun mestaruuskilpailut Turussa 11.-12.5.

10-12 vuotiaat

 1. Atlas / Tampereen Työväen Naisvoimistelijat
 2. Nede / Rauman Naisvoimistelijat
 3. Iodea / Turun Urheiluliitto Voimistelu

12-14 vuotiaat, harrastesarja

 1. Liljat Flora / Vammalan Naisvoimistelijat
 2. Cerei / Rauman Naisvoimistelijat
 3. Isla / Lappfjärds Gymnastikförening

12-14 vuotiaat, kilpasarja

 1. Fidexa / Tampereen Työväen Naisvoimistelijat
 2. Zelda / Jyväskylän Naisvoimistelijat
 3. Kilpa-Isla / Lahjan Tytöt

14-16 vuotiaat, harrastesarja

 1. Sabine / Rekolan Raikas
 2. Zelda / Tampereen Työväen Naisvoimistelijat
 3. Feena / Jyväskylän Naisvoimistelijat

14-16 vuotiaat, kilpasarja

 1. Zelia jr / Tampereen Työväen Naisvoimistelijat
 2. Gaia / Grankulla Gymnastikförening
 3. Relevé Junior / Turun Jyry

16-18 vuotiaat, harrastesarja

 1. Eloisa / Porvoon Urheilijat voimistelujaosto
 2. Kiteet / Vammalan Naisvoimistelijat
 3. Vivella / Oulun Voimistelijat

yli 16 vuotiaat, kilpasarja

 1. Zelia / Tampereen Työväen Naisvoimistelijat
 2. Hiukkaset jr / Tampereen Työväen Naisvoimistelijat
 3. Team Medicina / Functio Laesa

yli 18 vuotiaat, harrastesarja

 1. Novice senior / Elise Gymnastics
 2. Point / Turun Jyry
 3. Derea / Voimisteluseura Kotka Sport

yli 25 vuotiaat

 1. Team Jyry Junior / Turun Jyry
 2. Pölyhiukkaset / Tampereen Työväen Naisvoimistelijat
 3. Antique mini / Tampereen Työväen Naisvoimistelijat

yli 35 vuotiaat

 1. Team Jyrinä 35 / Turun Jyry
 2. Antique Jr / Tampereen Työväen Naisvoimistelijat
 3. Rosea / Lahjan Tytöt

yli 45 vuotiaat

 1. Team Jyrinä 45 / Turun Jyry
 2. Horsmat / Kellon Työväen Urheilijat
 3. Team Routa / Rantaperkiön Isku

Löydät kaikki tulokset oheisen linkin kautta TUL:n Kisanetistä.

Artikkelikuva: Johanna Leppänen (Instagram: @jonsuu_agg_photos)