Janne Puhakka ja Tarja Krum Aprilliristeilyn tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusseminaarin pääpuhujiksi

17.03.2022

TUL:n perinteinen Aprilliristeily järjestetään kahden koronapandemian takia väliin jääneen vuoden jälkeen taas 2.–3.4. Risteilyn teemana on tällä kertaa tasa-arvo ja yhdenvertaisuus.

Risteilyseminaarin pääpuhujat ovat tänä vuonna entinen ammattilaisjääkiekkoilija Janne Puhakka sekä Findlans Svenska Idrottin kestävän kehityksen päällikkö Tarja Krum.

Mm. mestaruussarjassa, SM-liigassa sekä Ranskan korkeimman sarjatason League Magnusissa pelanneen Puhakan uran kohokohtiin kuuluvat alle 18-vuotiaiden mm-kisojen pronssi, U20 SM-sarjahopea sekä mestaruussarjapronssi. Uransa vuonna 2018 päättänyt Puhakka nousi uudestaan julkisuuteen lokakuussa 2019 kertoessaan homoudestaan Helsingin Sanomien haastattelussa. Puhakka on ensimmäinen SM-liigassa pelannut miesjääkiekkoilija, joka on puhunut homoudestaan julkisuudessa. Helmikuussa 2022 ilmestyneessä Puhakan ja Risto Pakarisen Ulos kopista -uutuusteoksessa kerrotaan paitsi Puhakan oma tarina, myös tarkastellaan laajasti jääkiekkokulttuuria sekä pohditaan moninaisempaa mieskuvaa.

Finlands Svenska Idrott ry:n, Suomen ruotsinkielisten urheiluseurojen kattojärjestön, kestävän kehityksen päällikkö Tarja Krum on liikunta-alan tasa-arvoasiantuntija. Krum on työskennellyt ennen nykyistä tehtäväänsä FSI:n tasa-arvovastaavana ja projektipäällikkönä FSI:n ja informaatio- ja kulttuurikeskus Luckanin På samma linje -yhteishankkeessa. På samma linje -hanke pyrki ennaltaehkäisemään syrjintää ja kiusaamista urheilun ja nuorisotoiminnan saralla kouluttamalla johtajia, valmentajia ja ohjaajia tasa-arvon, syrjivien normien ja yhdenvertaisen kohtelun teemoista.

Pääpuhujien lisäksi kuullaan tasa-arvovaliokunnan tervehdys valiokunnan puheenjohtaja Harry Seidleriltä sekä esittely tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusverkkokoulutuksesta.

Lisätietoa Aprilliristeilystä: www.tul.fi/aprilliristeily