Harry Seidler: Tasa-arvovaliokunta luottaa parempaan huomiseen 

16.03.2022

Harry Seidler seisoo jalkapallostadionin katsomossa katse kohti kameraa.

Juuri, kun koronapandemian osalta alettiin ottamaan askelia kohti normaalimpaa arkea, iski Venäjä sotilaallisesti Ukrainaan. Aiheesta en tämän enempää halua kirjoittaa, mutta mainitsen kuitenkin kokemamme vahvan myötätunnon tunnelman Ukrainan väestöä kohtaan tässä kamalassa tilanteessa, joka maassa vallitsee. Tasa-arvovaliokunta arvostaa liittomme tekemää kannanottoa, jossa tuomitaan Venäjän ja Valko-Venäjän tekemät hyökkäykset Ukrainaan. 

Valiokuntatyössä on ehditty kokoustamaan jo kaksi kertaa tämän liittokokousvuoden alussa ja saatu kivasti asioita rullaamaan. 

Vaikka vuosi 2021 oli kovin rikkonainen monilla toiminnan osa-alueilla, voin ilolla juhlistaa onnistumisiamme, kun toimintakertomuksen valmistelutyössä totesimme saaneemme vuoden aikana tärkeitä asioita maaliin. Haluankin antaa ison tunnustuksen koko valiokuntatiimille tästä hyvästä työstä. 

Jos sanaa ‘sykähdyttävä’ voi tässä kohtaa käyttää, kuvaisin sillä verkkokoulutusmateriaalin suuren valmistelutyön ja sen julkaisemisen herättämää tunnelmaa. Asetimme valiokunnassa tavoitteeksemme luoda aiemmin päivitetyn tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusohjelman jatkeeksi verkkokulutusmateriaalia, ja tulokseen olemmekin todella tyytyväisiä. 

Uudet ohjelmat ja verkkomaailma vaativat tovin aikaa tavoittaakseen laajan käyttäjämäärän, mutta hyvällä tiellä kulkee tuokin kehitys. Valiokuntakin liiton keskustoimintatyötä tukien jatkaa myös materiaalin markkinointia eri tilaisuuksissa ja tekee myös oman uutiskirjeen liiton jäsenistölle aiheesta kevään aikana. 

Haluan myös korostaa liiton koko koulutuspaketin vahvaa kasvua koko laajuudessaan: pitkään kateissa ollut koulutus TUL:ssa on noussut isolla loikalla tuoden luottamusta ja rohkeutta seurakenttäänkin, jossa koulutusta ja siihen liittyvää materiaalia on kovasti kaivattukin. 

Liiton perinteinen Aprilliristeilykin toteutuu nyt huhtikuun alussa, mikä luo mahdollisuuden jälleen kokea TUL-hengen mukaista yhdenvertaisuutta ja yhteenkuuluvuutta livenä pitkän tauon jälkeen. 

Risteily kantaa teemaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuus. Tällä ajatuksellahan oltiin jo 2020 ja 2021 lähdössä liikkeelle, mutta koronapandemian ollessa voimissaan jouduttiin nämä perumaan. Nyt risteilyn toteutuminen näyttää positiiviselta, joten Viikkarin Grace-laivalla päästään tapaamaan ja vaihtamaan kuulumisia hyvien ystävien kanssa. 

Valiokunta pääsee myös laivamatkan yhteydessä pitämään kokousta, joka on nyt järjestyksessään neljäs kokous livenä koko liittokokouskautena, kuitenkin koko kokousmäärän ollessa 2019–2022 aikana 21 kokousta, siis 17 kertaa on kokoustettu etänä sähköpostin voimalla. Sekin on toiminut hyvin, kiitos hyvän esittelijä-sihteerin valmistelutyön ja aktiivisen valiokunnan. 

Laakereille ei voi jäädä tämäkään valiokunta lepäämään, sillä liittokokous lähestyy ja hyvää työtä tulee tehdä jatkuvasti yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon eteen. Me kaikki voimme aina hetken pohtia tätä tärkeää asiaa – sekin on jo merkittävää työtä paremman huomisen eteen. 

Toivottavasti tavataan isolla porukalla laivalla ja valiokunnan puolesta toivonkin vilkasta keskustelua ja iloisia tapaamisia hyvässä TUL-hengessä! 

Nautitaan kukin kevään lisääntyvän valon voimasta, ja hymyilläkin kannattaa liikuntapoluillakin – se laittaa kaverinkin mahdollisesti hymyilemään! 

0

Harry Seidler 

Tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja