Tukea seuratyöhön


Tuemme jäsenseuroja muun muassa sopimalla yhteistyökumppaneiden kanssa seuroille tulevista eduista sekä opastamalla seuroja erilaisten rahoitusavustusten ja huomionosoitusten haussa. Tältä sivulta löydät tietoa apurahojen ja ansiomerkkien hakemisesta sekä KKI-hanketuesta.

Apurahat

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry

JHL:n valmennusapuraha on tarkoitettu huipulle tähtääville TUL:n urheilijoille.

 • Hakeminen:
  Vuonna 2020 apurahaa ei jaeta.
 • Kuka voi hakea?
  JHL:n valmennusapurahaa voivat hakea urheilijat, jotka ovat liiton jäseniä tai joiden vanhemmat ovat liiton jäseniä. Osastonumero tulee ilmoittaa apurahahakemuksessa. Minimivaatimuksena apurahan myöntämiselle on nuorten SM-mitali.

Matti ja Hilkka Ahteen rahasto

Matti ja Hilkka Ahteen rahasto tukee nuorison liikuntaharrastusta apurahoin ja tunnustuspalkinnoin. Apurahojen jaosta päättää säätiön hallitus ja niiden keskimääräinen suuruus on 1000€-3000€.

 • Hakeminen:
  Tarkemmat hakuohjeet löytyvät täältä.
 • Kuka voi hakea?  
  Apurahoja voivat hakea yksityiset henkilöt sekä yhteisöt.

Urheiluopistosäätiö

Urheiluopistosäätiön urheiluapurahojen painotus on juniori- ja joukkueurheilussa. Päätöksen apurahojen myöntämisestä tekee Urheiluopistosäätiön hallitus.

 • Hakeminen
  Apurahojen hakuaika päättyy 30. syyskuuta.
 • Kuka voi hakea?
  Urheiluopistosäätiön apurahaa voivat hakea rekisteröidyt yhdistykset ja yksittäiset urheilijat pois lukien ammattilaisurheilijat. Tarkemmat tiedot hakuprosessista ja hakukriteereistä löytyvät täältä.

Viljo ja Vieno Salon -säätiö

Viljo ja Vieno Salo -säätiön apuraha on tarkoitettu menestyneiden TUL:n seurojen nuorten joukkueiden ja urheilijoiden tukemiseen.

 • Hakeminen
  Haku suoritetaan helmi-maaliskuun aikana.
 • Kuka voi hakea? 
  Säätiön tukea voivat hakea jäsenseurojemme urheilijat ja joukkueet. Minimivaatimuksena on nuorten SM-mitali. Hakuajan alkamisesta tiedotetaan erikseen.

Tapio Rautavaaran rahasto

Urheilullisesti tai taiteellisesti lahjakkaiden TUL:n nuorten jäsenten valmentautuminen, koulutus ja opiskelu.

 

Hanketuki

KKI-ohjelma jakaa taloudellista tukea paikallisille toimijoille, jotka järjestävät aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehittävät keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä  säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin. Hanketukihaku on avoin kaikille rekisteröidyille yhteisöille. Hanketukea voi hakea kahdesti vuodessa: maaliskuussa (1.-31.3.) ja syyskuussa (1.-30.9.).

Ansiomerkit

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät ansiomerkit

OKM myöntää vuosittain (26.2.) liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä suomalaisen liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille.

Merkkien hinnoittelu: Maksullisia ansiomerkkejä ovat ansioristi kultaisena ARK (390 euroa) sekä ansioristi AR (350 euroa). Merkit laskutetaan merkkiä anoneelta seuralta.

TUL:n kultaisen ansiomerkki

Ansiomerkki myönnetään vuosittain TUL:n päivänä 26.1. Hallitus päättää merkkien myöntämisestä seurojen lähettämien esitysten perusteella.

TUL:n kultainen seuratyö –ansiomerkki

Kultainen Seuratyö -ansiomerkki myönnetään TUL:n päivänä 26.1. Ansiomerkkiä jaetaan vuosittain 60 kappaletta. Juhlavuotena merkkiä voidaan myöntää poikkeava määrä.

TUL:n mestarimerkki

TUL:n mestarimerkkejä saavat anoa ja lunastaa jäsenseurojemme merkkivaatimukset täyttävät urheilijat. Mestarimerkin saamiseen vaaditaan 25 pistettä. Pistetaulukko löytyy täältä.

TUL:n kultainen voimistelujohtajamerkki

Hakemukset tulee toimittaa 31.10.2020 mennessä TUL:n voimistelu- ja tanssijaostolle osoitteella kimmo.kamppila(at)tul.fi. Ansiomerkin hinta seuralle on 35 euroa.

Helmimerkki

Korkealle Kansan Kunto -Helmimerkki myönnetään TUL:n hallituksen harkinnan mukaan erittäin ansioituneille henkilöille korkeintaan kolme (3) merkkiä vuodessa siten, että merkkiä voi olla korkeintaan vain kymmenellä (10) elossa olevalla henkilöllä.

Myönnetyt Helmimerkit

Nro 1: Presidentti Urho Kaleva KEKKONEN, 1963 (kuollut)
Nro 2: Unto SIIVONEN, 1964 (kuollut)
Nro 3: Lennart KIVI, 1969 (kuollut)
Nro 4: Erkki PUUSTINEN, 1969 (kuollut)
Nro 5: Paavo AITIO, 1974 (kuollut)
Nro 6: Einar FRIMAN, 1974 (kuollut)
Nro 7: Pekka MARTIN, 1975 (kuollut)
Nro 8: Pentti HEINONEN, 1979 (kuollut)
Nro 9: Erkki PIILILÄ, 1981 (kuollut)
Nro 10: Ossi SJÖMAN, 1981 (kuollut)
Nro 11: Heikki TAIPALE, 1983 (kuollut)
Nro 12: Pentti HONKASALO, 1989 (kuollut)
Nro 13: Elli KAHILA, 1989 (kuollut)
Nro 14: Kullervo MIKKONEN, 1989 (kuollut)
Nro 15: Matti AHDE, 1991 (kuollut)
Nro 16: Osmo HEKKALA, 1994
Nro 17: Olavi VESTERINEN, 1995
Nro 18: Anja JÄRVINEN, 1995
Nro 19: Anja AUVINEN, 1996
Nro 20: Kalevi OLIN, 1999
Nro 21: Esko PAUKKONEN, 1999
Nro 22: Birgitta KERVINEN, 2007
Nro 23: Presidentti Tarja HALONEN, 2012