Liikuntajärjestöjen avustusleikkaukset kumotaan – TUL tyytyväinen päätökseen

29.11.2019

Valtioneuvosto on päättänyt vuoden 2020 budjetin täydennyksellä kumota aiemmin suunnitellun 2,4 miljoonan euron leikkauksen liikuntajärjestöjen avustuksiin. Liikunnan kansalaistoimintaan kohdistettu leikkaus kumotaan. Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle kohdistettujen leikkausten kokonaismäärä pystyttiin puolittamaan. Leikkaukset kohdennetaan siten, ettei järjestöjen rahoitus alene vuonna 2021.

Leikkaukset olisivat laskeneet lajiliittojen ja järjestöjen tukipotin 46,3 miljoonasta eurosta 43,9 miljoonaan euroon. Tämä olisi toteutuessaan saattanut aiheuttaa tarpeita vähentää henkilöstöä ja lopettaa olennaisia toimintoja urheilujärjestöissä.

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n pääsihteeri Riku Tapio on erittäin tyytyväinen leikkausten kumoamiseen.

– Liikunnan ja urheilun eri järjestöt ovat keskeisessä roolissa yhteiskunnallisten hyvin moninaisten ongelmien ratkaisemisessa. Se työ, jota liikunnan ja urheilun eteen joka päivä tehdään näissä organisaatioissa on yhteiskunnallisesti todella arvokasta, ja on enemmän kuin hieno uutinen, että valtiovalta näkee asian samankaltaisesti ja kykeni löytämään keinot leikkausten kumoamiseen, Tapio kommentoi.

Tapio pitää erittäin tärkeänä, että rahoitus saadaan turvattua myös tulevaisuudessa. 

Kyse on pitkäjänteisestä tavasta ajatella. Tiedämme, että varsinaisia nousupaineita tukien suhteen ei ole, mutta tämä antaa ainakin jonkinlaisen työrauhan tuleville vuosille, vaikka tehostamisen ja muutoksen tarvetta tämä ei täysin poistakaan, Tapio linjaa.

Lisätiedot: 

TUL:n pääsihteri Riku Tapio, p. 050 340 5550