Minetit ja Minetit Junior voimistelivat EM-mitaleille – ”Finaaliin päätettiin lähteä vähän rennommalla otteella ja se näkyikin pisteissä”

17.05.2021

Tampereen Sisun Minetit

Tampereen Sisun Minetit voimistelivat Suomelle kaksi mitalia joukkuevoimistelun EM-kilpailuissa Moskovassa sunnuntaina 16.5.

Tampereen Sisun Minetit-joukkue voimisteli puhtaan ja varman suorituksen joukkuevoimistelun EM-kilpailussa saaden finaalisuorituksestaan pisteet 18,900. Joukkueen yhteispisteet 37,550 toi Mineteille EM-hopeaa. Nuorten EM-kilpailuissa Tampereen Sisun Minetit Junior voimisteli pronssille yhteispistein 36,433.

Minetit olivat tyytyväisiä kisasuoritukseen, erityisesti finaaliin.

”Alkukisassa näkyi vähän jännitys ja oli pientä epätarkkuutta, mutta finaaliin päätettiin lähteä vähän rennommalla otteella ja se näkyikin pisteissä, eli pisteet nousi finaaliin”, pitkäaikainen joukkueen jäsen Emmi Nikkilä kommentoi Minetit-joukkueen puolesta.

Minetit-joukkue ehti harjoitella yhdessä kisaesitystä poikkeuksellisen lyhyen aikaa. Alkuvuodesta joukkueen pohja on pysynyt samana, mutta pieniä muutoksia tapahtui kevään aikana. Minetit-joukkueeseen teki paluun Camilla Berg sekä vain kuukausi ennen kisoja mukaan hälytetty joukkueen pitkäaikaisena kapteenina tunnettu Ella Ratilainen.

Seuraavaksi Minetit tähtäävät kotikisoihin, sillä joukkuevoimistelun SM-kilpailut järjestetään Tampereella 12.–13.6. Myös MM-kilpailut on tarkoitus järjestää kotimaassa.

”Totta kai aina kirkkain mitali on tavoitteena, etenkin kun on koti MM-vuosi”, Nikkilä kommentoi joukkueen tavoitteita.

Kuva: Anna Tanninen