”Mulle tärkeää koripallossa on aina ollut kaverit ja yhteisöllisyys” – Valtakunnallinen Harrastusviikko 28.8.-3.9.

28.08.2023

Lapsi tekee korin koripallossa, lisäksi kuvassa teksti Harrastusviikko.

Harrastusviikon tavoitteena on, että jokainen lapsi ja nuori löytää itselleen mieleisen harrastuksen – oli se sitten lukemista, liikkumista, piirtämistä tai metsässä käyskentelyä. Kaikki harrastukset ovat yhtä tärkeitä.

Tänään käynnistyy valtakunnallinen Harrastusviikko, jonka aikana lapset ja nuoret voivat tutustua ja kokeilla uusia harrastuksia lähialueellaan. Harrastusviikkoon voi osallistua myös kertomalla omista harrastuksistaan somessa hashtageilla #munharrastus #minhobby ja #harrastusviikko.
Tutustu tapahtumaan tarkemmin tästä linkistä: https://harrastusviikko.fi.

TUL:n kesätyöntekijän, apulaisviestintäpäällikkö Sebastian Nilssonin harrastuksiin kuuluvat esimerkiksi koripallo ja lukeminen. Lue alta Sebastianin kokemuksia harrastamisen merkityksellisyydestä:

”Moikka, mä oon Sebastian Nilsson, ja yksi mun harrastuksista on koripallo. Aloitin kuusivuotiaana EBT:ssä ja oon siitä asti pelannut samassa seurassa. Vuosien varrella olen pelannut aktiivisemmin ja kevyemmin. Aikoinaan pelasin vuoden pari SM-sarjaa, mutta viimeiset pari vuotta olen downshiftannut korista yhteen kertaan viikossa, jotta jää aikaa muille tärkeille asioille.

Mulle tärkeetä koripallossa on aina ollut kaverit ja yhteisöllisyys. Vuosien varrella oon tutustunut moniin ihmisiin, ja monesti porukka onkin vaihtunut, mutta hyvä yhteishenki on onneksi aina säilynyt.

Koripallon lisäksi mun harrastuksiin kuuluu lukeminen, jota olen myös tehnyt lapsesta asti. Lukeminen on mulle myös hyvin tärkeää, ja luen erityisesti fantasiaa, scifiä, filosofiaa ja teologiaa. Jos lukeminen kiinnostaa, kirjasuosituksiksi voisin antaa George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -sarjan, Frank Herbertin Dyynin, Friedrich Nietzschen Hyvän ja pahan tuolla puolen sekä Laozin Tao Te Chingin.

Lähde sinäkin mukaan valtakunnalliseen Harrastusviikkoon – kerro meille, mikä on just sun harrastus ja miksi just se on kaikkein paras!

PS. Save the date: Harrastusverkosto järjestää Harrastamisen Suomen mallin webinaarin keskiviikkona 11.10. klo 12:00 alkaen! Tule mukaan kuulemaan Harrastamisen Suomen mallin hyvistä käytänteistä sekä tutustumaan eri tahojen toimintaan mallin järjestämisessä. Webinaari on suunnattu harrastusten järjestäjille, Harrastamisen Suomen mallin kuntakoordinaattoreille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Lue lisää webinaarista ja Harrastusverkoston toiminnasta tämän linkin kautta.