Nyrkkeilyn kansainvälinen GeeBee-turnaus Helsingin Urheilutalolla 13.–16.4.2023

27.03.2023

Lähes jokaisena vuotena nyrkkeilyn kansainvälistä GeeBee-turnausta on pidetty siihen saakka yhtenä Euroopan kovatasoisimmista nyrkkeilyturnauksista. Tänä vuonna määritelmä osuu turnaukseen ehkä paremmin kuin koskaan ja turnausta voisi kutsua jopa ”varjo-MM:ksi” kovatasoisen osallistujalistansa perusteella. Myös kansainväliset nyrkkeilyliitot IBA ja AIBA ovat luokitellut GeeBee-turnauksen arvokilpailujen jälkeen korkeimmalle tasolle.

GeeBee-turnaus on järjestetty vuodesta 1982 alkaen ja tänä vuonna se isketään jo 41. kerran. Turnaus edustaa yhä ylväästi suomalaisen Gunnar “GeeBee” Bärlundin nimeä ja Helsingin Jyryn kasvatti voitti vuonna 1934 nyrkkeilyn raskaansarjan Euroopan mestaruuden. Amatööriuransa jälkeen Bärlund jatkoi nyrkkeilyuraansa ansiokkaasti ammattilaiskehissä.

Turnauksen puheenjohtaja Tomi Korpinen kommentoi: ”Kansainvälisen nyrkkeilyperheen kiinnostus GeeBee-turnaukseen on ollut tänä vuonna suurempaa kuin koskaan ennen. Turnauksemme pääsihteerin Timo Rannikon sähköposti täyttyi ilmoittautumispyynnöistä ja ”mattimyöhäsille” on ollut pakko sanoa: ei mahdu.

Jo viime vuonna teimme uuden osallistujaennätyksen ja tänä vuonna tuo ennätys on pelkkää paperia. Mukana on Suomen lisäksi 15 maajoukkuetta ympäri maailmaa. Resurssiemme rajallisuuden vuoksi jouduimme jättämään turnauksen ulkopuolelle kovia joukkueita Euroopasta sekä Aasiasta, mutta matseja on luvassa ennätysmäärä!

Suomessa on harvoin tarjolla tämänvuotisen GeeBee-turnauksen kaltaista yhtä kansainvälistä ja kovatasoista urheilutapahtumaa. Mukana ovat kivenkovat joukkueet mm. USA:sta, Englannista, Saksasta ja Ranskasta, sekä tietenkin Suomen parhaat. Kaikki joukkueet tähyävät turnauksesta parasta mahdollista tulosta matkalla kohti Pariisin olympialaisia.

Kustannusten noususta huolimatta olemme halunneet pitää lippujen hinnat samoina, sillä haluamme tarjota mahdollisimman monelle mahdollisuuden tulla seuraamaan kansainvälistä huippunyrkkeilyä paikan päälle.

Vuosi sitten turnaus käytiin sodan varjon levittäydyttyä Eurooppaan, eikä varjo ole valitettavasti väistynyt. Tukemme ja solidaarisuutemme Ukrainan nyrkkeilijöitä kohtaan pysyy vahvana ja GeeBee-turnaus käydään rauhan hengessä, yhteisöllisyyttä ja yhtenäisyyttä juhlistaen”, jatkaa turnauksen puheenjohtaja Korpinen.

GeeBee-turnauksen otteluohjelma,
Helsingin Urheilutalo (Helsinginkatu 25, 00510 Helsinki)

to 13.4. klo 15.00 (1. alkusarja)

pe 14.4. klo 13.00 (2. alkusarja)
pe 14.4. klo 18.00 (3. ottelutilaisuus, sis. sekä alku- että välieräotteluita)

la 15.4. klo 13.00 (1. välierät)
la 16.4. klo 18.00 (2. välierät)

su 17.4. klo 13.00 (finaalit)

Liput kannattaa hankkia ennakkoon edullisemmin GeeBeen omasta nettikaupasta, mutta lippuja myydään myös suoraan ovella.

Tervetuloa mukaan seuraamaan huippunyrkkeilyä Helsingin Urheilutalolle!