Pyöräilyviikko 5.–14.5.2023

05.05.2023

Pyöräilyviikko on käynnistynyt! Tänä vuonna valtakunnallista Pyöräilyviikkoa poljetaan usealla päiväkohtaisella teemalla:

Pe 5.5. Kaupunkipyöräpäivä
La 6.5. Pyörä kuntoon -päivä
Su 7.5. Perhepyöräilypäivä
Ma 8.5. Sähköpyöräpäivä
Ti 9.5. Pyörällä töihin -päivä
Ke 10.5. Pyörällä kouluun -päivä
To 11.5. Pyörällä harrastuksiin -päivä
Pe 12.5. Pyörällä kauppaan -päivä
La 13.5. Pyörämatkailupäivä
Su 14.5. Pyörällä kaiken ikää -päivä

Valtakunnallisella Pyöräilyviikolla kannustetaan ihmisiä pyöräilemään. Tavoitteena on lisätä pyöräilyä kaikilla matkoilla, kannustaa ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintojaan sekä lisätä ihmisten tietoisuutta pyöräilyn hyödyistä. Pyöräilyviikko sisältää kymmenen eri teemapäivää, joiden avulla kaikki voivat teemoittaa omaa kulkemistaan kesän kynnyksellä.

Keskiviikkona 10.5. Unelmien liikuntapäivän teemoihin kannattaa yhdistää Pyörällä kouluun -päivä. Pyörällä kouluun -päivänä kannustetaan koululaisia, opettajia ja koulun muuta henkilökuntaa kulkemaan matkansa pyörällä. Liikkumisen vapaus ja vauhdin hurma motivoivat lapsia ja nuoria pyöräilemään. Pyörällä kouluun -päivän tärkein tehtävä on sytyttää rakkaus pyöräilyyn. Rakkaus pyöräilyyn syntyy siitä, että pyöräily on lähtökohtaisesti hauskaa ja helppoa. Suosittelemme Pyörällä kouluun -päivälle myös pyöräretkiä: porukalla pyöräileminen parantaa luokkahenkeä ja opettaa muiden huomioimista ainutlaatuisella tavalla sekä auttaa hahmottamaan liikkumista yleisessä liikenteessä. Yhdessä poljettu pitkä matka rohkaisee heitäkin, jotka eivät aikaisemmin ole niin pitkälle polkeneet.

Kansallinen Pyöräilyviikko aloittaa myös TUL:n pyöräilykesän ja olemme mukana useissa tapahtumissa ympäri Suomen. Nyt kannattaa varata kalenteriin jo seuraavat päivät:

Tahko MTB 30.6-1.7.2023

Rentohenkinen Tahko MTB kokoaa laajan kirjon maastopyöräilyn harrastajia aina ensikertalaisista lajin huippuihin saakka. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävään tapahtumaan osallistuu vuosittain yli 2000 innokasta maastopyöräilijää. Osallistujia yhdistää rakkaus maastopyöräilyyn ja luontoon.

Rundi Helsinki 2023, Su 27.8.2023

Pyöräilykesä on perinteisesti päättynyt elokuun lopussa Helsingin Velodromille. Rundi Helsinki on reilut 100 tai 160 kilometriä iloista ja ei niin totista maantiepyöräilyä. Taival starttaa ja päättyy Velodromille, matkalla nautitaan pääkaupunkiseudun edustan hienoimmista asfalttiteistä. Olitpa sitten maanteillä marinoitu betonikoipi tai vasta-alkaja, liity joukkoon ja tee Rundista oma pyöräilyn juhlapäiväsi.

TUL:n kautta tapahtumiin osallistumiseen on luvassa etuja ja saat niistä lisätietoa tulevissa uutiskirjeissä, olethan muistanut jo tilata itsellesi sellaisen?