Liikunnan superviikko Turussa

03.05.2023

Toukokuun toinen viikko tarjoaa Turussa huikean määrän mahdollisuuksia liikunnan ja urheilun elämyksiin niin kentällä kuin kentän laidalla.

10.5. vietetään Suomessa valtakunnallista Unelmien liikuntapäivää ja Turussa päivä huipentuu Kupittaanpuistossa, jossa Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry yhdessä paikallisten seurojen, koulujen ja sidosryhmiensä kanssa järjestää Unelmien liikuntapäivänä kaksi eri tapahtumaa. Päivätapahtuma kokoaa lähes 2000 Kupittaan lähialueen alakoululaista tutustumaan eri urheilulajeihin ympäri Kupittaanpuistoa. 1-6 luokkalaisille räätälöidyssä tapahtumassa koululaiset pääsevät päivän aikana tutustumaan eri rasteilla urheilulajeihin, joita tämän vuoden tapahtumassa on tarjolla ennätysmäärä kokeiltavaksi.

Keskiviikon Unelmien liikuntapäivän kruunaa kaikille avoin koko perheen iltatapahtuma, jossa Kupittaan yleisurheiluhallin ympäristössä on mahdollista kokeilla illan aikana yli 20 eri urheilulajia kuten esimerkiksi capoeiraa, koripalloa, lentopalloa, judoa, pöytätennistä, rullaluistelua, frisbeegolfia, lacrossea, skeittausta, leijan lennätystä sekä myös yleisurheilua. Kello 17-19 järjestettävään iltatapahtumaan odotetaan yli 500 liikunnasta ja urheilusta kiinnostunutta kokeilunnälkäistä liikkujaa. Urheilun ja liikunnan lisäksi tapahtumassa ovat mukana myös Kaarinan VPK sekä maksutonta poniajelua.

Unelmien liikuntapäivä on Suomen Olympiakomitean koordinoima konsepti, jossa liikunnallinen päivä on tarkoitus koota ihmisten omille ideoille, kokeiluille ja yhdessä tekemiselle yli raja-aitojen. Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop-up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan sekä kannustaa kokeilemaan eri liikuntamuotoja ja kokemaan liikunnan iloa hyvässä seurassa.

Turun superviikon ohjelma jatkuu 13.–14.5. viikonloppuna kahdella eri tapahtumalla. 

Turun Pyrkivä ja TUL:n voimistelu- ja tanssijaosto järjestävät Kupittaan urheiluhallissa TUL:n joukkuevoimistelun avoimet vapaasarjojen mestaruuskilpailut. Tapahtumaan on ilmoittautunut ennätykselliset 120 joukkuetta ympäri Suomen ja mukana on yli 1100 voimistelijaa! Joukkuevoimistelu on taitolaji, joka vaatii harrastajaltaan niin nopeutta, liikkuvuutta kuin esiintymistaitoakin. Viikonlopun aikana tullaan näkemään upeita suorituksia eri ikäsarjoissa aina alle 12-vuotiaiden taitosarjasta suuren suosion saaneisiin yli 25-vuotiaiden sarjoihin. 

Viikonlopun aikana järjestetään myös Turun Weikkojen Voimistelun ja Tanssin MagicMove-tanssikatselmus. Tapahtuma on 10. juhlavuoden kunniaksi kaksipäiväinen ja mukana on lähes 1000 tanssin harrastajaa yli 20 eri sarjassa Kupittaan palloiluhallilla. Lauantaina kilpaillaan alle 9-vuotiaista 14-vuotiaisiin ja sunnuntaina kilpailevat kaikki yli 15-vuotiaat tanssin taitajat. MagicMove-tanssikatselmuksessa järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös MagicStar-sarja, jossa tarjotaan mahdollisuus päästä mukaan myös ilman kilpailullista asetelmaa. MagicStar-sarja on tarkoitettu kaikille vähemmän kokemusta omaaville kilpailijoille, jotka harrastavat tanssia omassa ikäluokassaan alkeis- ja keskitasolla ja joilla ei ole aikaisempaa kilpailumenestystä.