Reino Frin säätiö tukee seurojen osallistumista liittojuhlaan ja haastaa muut mukaan

30.04.2019

Reino Frin säätiö on tänä vuonna päättänyt käyttää tuottonsa TUL100-tapahtumaviikonloppuun osallistuvien seurojen tukemiseen. Samalla säätiö haastaa myös muut säätiöt ja tahot toimimaan samoin.

Säätiön hallitus on myöntänyt tukea näille kohteille:

  • Kellon Työväen Urheilijat saa tukea TUL:n pohjoisimpana seurana, joka tuo paljon lapsia ja nuoria Helsinkiin 13.–16.6. Kellon TU:n kaksi bussilastillista lapsia ja nuoria matkustavat yli 600 kilometriä päästäkseen pääkaupunkiin juhlimaan satavuotiasta TUL:oa.
  • Helsingin Jyryn sisarseura Saarenmaalta Virosta saa tukea 33 lapsen ryhmän tuomiseen Helsinkiin.
  • Lisäksi tukea myönnetään pohjoisimmalle jalkapallojoukkueelle, joka osallistuu TUL100-tapahtumaviikonloppuun.

Avustukset käytetään majoituksen ja Joukkojen juhlan pääsylippujen kustannusten kattamiseen.

Reino Fri (1907–2002) oli Helsingin Jyryn jalkapalloilija. Hän osallistui muun muassa ensimmäisiin työläisolympialaisiin Saksassa vuonna 1925. Reino Frin viimeinen tahto toteutuu hänen nimeään kantavan säätiön kautta.

 

Kuvassa Reino Frin säätiön hallitus: säätiön asiamies Tapio Tuominen (takarivissä keskellä), Eero Enqvist (takarivissä oikealla) Ilpo Eerola (takarivissä vasemmalla), sihteeri Katariina Pyysalo (eturivissä oikealla) ja Eeva Reiman (eturivissä vasemmalla). Kuvan on ottanut säätiön varapuheenjohtaja Birgitta Kervinen. Reino Frin säätiö on tukenut voimistelija Jouki Tikkasta jo useamman vuoden ja jatkavat edelleen Tikkasen tukemista, kun hän valmistautuu Tokion olympiakisoihin.