Rogaining partiosuunnistus uusi laji TUL:n avoimissa mestaruuskilpailuissa 2022

21.12.2021

Rogaining kartta

Rogaining partiosuunnistuksen Suomenmestaruuskilpailut käydään Etelä-Savossa Sulkavalla Partalansaaressa 30.–31.7.2022. Ensimmäistä kertaa lajin historiassa Suomen rogainingliiton Suomenmestaruusmitaleiden lisäksi Sulkavalla kilpaillaan mm. TUL:n, opiskelijoiden liikuntaliiton (OLL) mestaruuksista ja Suomen Partiolaisten mestaruuksista.

TUL mestaruusmitalit ensimmäistä kertaa jaossa myös trendikkäässä rogaining suunnistuksessa

Maailmalla kovaa vauhtia perinteisen kilpasuunnistuksen rinnalla kasvava ja harrastelijakuntoilijoille erinomaisesti sopiva rogaining on kesällä 2022 ensimmäistä kertaa mukana TUL:n avoimissa mestaruuskilpailuissa. Erityisesti monipuolista kestävyyskuntoa, hyvää kartanlukutaitoa ja ennen kaikkea hyvää reittisuunnittelun taitoa vaativa rogaining soveltuu erinomaisesti myös harrastelijoille koska jokainen joukkue voi itse päättää kilpailureitin pituuden oman kuntotason mukaan. Voittajaa rogainingissa ei määrittele aika vaan se, kuinka paljon pisteitä joukkue ehtii keräämään annetussa määräajassa.

Suomenmestaruuskilpailussa kilpaillaan virallisesti kansainvälisen lajiliiton IRF:n sääntöjen mukaan 24 tunnin sarjassa. Lisäksi Suomenmestaruusmitalit jaetaan 8 tunnin pyöräsarjassa. Lisäksi Sulkava SM-rogainingissa kilpaillaan lyhyemmissä 2:n, 4:n ja 8:n tunnin jalka- sekä 4 tunnin pyöräsarjassa. Sarjojen määrä mahdollistaa, vaikka koko perheen osallistumisen niin että jokainen perheenjäsen voi valita oman sarjansa oman kuntotason mukaisesti.

– On todella hienoa, että järjestäjät ottivat yhteyttä liittoomme ja tarjosivat uutta lajia myös meille. Koska me TUL:ssa keskitymme erityisesti lasten, nuorten ja aikuisten matalan kynnyksen harrasteliikunnan edistämiseen ja tavoitteemme on huolehtia, että jokaisella on mahdollisuus löytää liikunnan ilo hyvässä seurassa, sopii sosiaalinen ja monipuolinen rogaining erinomaisesti lajitarjontaamme, kiteyttää liikuntapäällikkö Antti Kempas tapahtumasta.

24 tunnin partiosuunnistus soutupitäjän sydämessä

Perinteisesti Partalansaari tunnetaan kestävyysurheilupiireissä legendaarisesta Sulkavan Suursouduista, joissa soutajat kiertävät Partalansaaren 60 kilometrin soudussa. Rogainingin SM-kilpailuissa kilpailualue on kokonaan soutureitin sisäpuolella saaressa ja on suuruudellaan 170 neliökilometriä.

Kilpailun johtajana ensi vuoden SM-kilpailuissa Partalansaarella toimii pitkän linjan suunnistaja ja seikkailu-urheilun harrastaja Harri Hollo. Ratamestareina toimivat mm. 2 nuorten sarjan rogainingin Suomenmestaruutta ja Espanjan MM-kilpailuissa vuonna 2019 sijalle 7. sijoittuneet Jerry Aunula ja Lauri Hollo.

– Erityisen iloisia olemme siitä, että pääsemme tekemään yhteistyötä Sulkavan kunnan ja erityisesti maanomistajien kanssa, jotka ovat suhtautuneet todella innostuneesti ensi kesän tapahtumaan, kertovat ratamestarit Jerry Aunula ja Lauri Hollo ja jatkavat, saamme varmasti monipuoliset kilpailut niin harrastelijoille kuin jopa MM-kisoihin tähtääville.

Partalansaareen tullaan ratamestareiden arvion mukaan sijoittamaan noin 90 rastia, sillä molemmissa pääsarjoissa kuljettava matka tulee olemaan voittajien osalta jopa 150 kilometriä. Partalansaari tarjoaa upeat maastot ja mielenkiintoisen haasteen myös meille ratamestareille. Erityisesti saaren yli 80 monimuotoista järveä ja lampea tekevät reitinsuunnittelusta mielenkiintoisen, sanovat ratamestarit Aunula ja Hollo omasta urakastaan.

Kilpailun virallinen tiedottaminen tulee tapahtumaan kilpailun oman Facebook-sivun kautta: 24h Rogaining SM2022.
Kilpailukutsu tapahtumaan löytyy osoitteesta: www.northernadventure.fi/24h-rogaining-sm-2022

Ilmoittautuminen kilpailuun käynnistyy 15.1.2022.

Tervetuloa Partalansaaren upeisiin maastoihin heinäkuussa!

Northern Adventure Team

Lauri Hollo
pääratamestari
lauri@multisport.fi
+358 44 055 2199

Jerry Aunula
ratamestari
jerry.aunula@outlook.com
+358 50 521 6420