TUL urheilukoulu liikuttaa ja työllistää

28.07.2020

TUL:n Lapin piirin toimesta järjestettiin Kemissä Sauvosaaren urheilupuiston ympäristössä urheilukoulu 27-29.7.2020. Maanantaina aurinkoisena aamuna klo 10 paikalle saapui 17 lasta (iältään 4-11v) aikuisten saattelemina.

Tarkoitus oli tehdä lajikokeiluja uudella remontoidulla kentällä, mutta kun remonttiurakka oli viivästynyt, niin pikkunurmikenttä, sorakenttä ja koripallokenttä toimivat urheilukoulun ”alustoina”. Osallistujat jaettiin iän mukaan kolmeen ryhmään; pienet, ”keski-ikäiset” ja isot.

Ohjaajina toimivat kesätyöllistetyt ysiluokalta päässeet nuoret, jotka ottivat työtehtävän tosissaan ja saivat myös TUL:n ohjaajakoulutuksen. He jatkavat myös ohjaajan tehtävissä seuraavan viikon LETE-leirillä. Työkokemus saattaa toimia kipinänä tulevaisuuden alaan tai omaan harrastukseen liittyen. Koronaviruksen myötä moni opiskelija jäi vaille kesätyötä, joten TUL:n Lapin piiri olisi työllistänyt nuoret muihin tehtäviin, mikäli Covid-19-rajoitukset eivät olisi mahdollistaneet urheilukoulun järjestämistä.

Urheilukoulun tavoitteena oli saada lapset motivoitumaan liikkumaan, toimimaan ryhmässä, kokeilemaan uusia lajeja sekä ennen kaikkea saada mukaan muistoja näistä kolmesta päivästä. Koulutuksen vetäjänä ja koordinaattorina toimi luokanopettajaksi valmistuva TUL:n nuorisojaoston puheenjohtaja Alina Juutinen. Urheilu- ja liikuntatoimintaan kaivattaisiinkin lisää hänen kaltaisia ”kokoavia” voimia, joille toisten tsemppaaminen ja ohjaaminen on sydämen asia.

Mukana menossa,

Pirkko Pehkonen
TUL:n Lapin piirin toiminnanjohtaja